– Ειλικρινά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αντιδραστική, θα μας επιτρέψετε να την χαρακτηρίσουμε, στάση ορισμένων τοπικών αρχόντων και συγκεκριμένα δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας, όταν γίνονται «βήματα προόδου» από τον Δήμο Καβάλας.
– Αναφερόμαστε στον Άρη Βέρρο και δευτερευόντως στους: Κωστή Σιμιτσή και Μάκη Παπαδόπουλο, οι οποίοι έχουν «ενστάσεις» για την αγορά των παλιών καπναποθηκών στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου από τον Δήμο Καβάλας.
– «Δυστυχώς, δεν υπάρχει μία οικονομοτεχνική μελέτη, ή μία μελέτη σκοπιμότητας. Το να πάρεις ένα κτίριο, είναι ένα το κρατούμενο. Και τον «Διόνυσο» τον πήραμε, εδώ και τόσα χρόνια, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι θα τον κάνουμε», είπε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης.
– Καταρχάς, φίλτατε Άρη Βέρρο, τον «Διόνυσο» δεν τον «πήραμε». Δεν τον πήρε, δηλαδή, ο Δήμος Καβάλας, αλλά του τον παραχώρησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προφανώς για να «ξεφορτωθεί» ένα ακίνητο που χρειάζεται αρκετά χρήματα για να επαναλειτουργήσει.
– Ο πρώην δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης του τουριστικού αυτού ακινήτου, το οποίο εγκατέλειψε και στράφηκε στη λύση της εκμίσθωσής του σε ιδιώτη. Όμως, οι τρεις, αν θυμόμαστε σωστά, διαγωνισμοί ήταν άγονοι και το θέμα «πάγωσε».
– Το να ζητάτε από μία διοίκηση, που κοντεύει να συμπληρώσει δύο χρόνια, να κάνει ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες σε συνεχόμενες «γεμάτες» θητείες, δείχνει ότι αντιπολιτεύεστε με σκοπιμότητα.
– Πως μπορούσε να υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη, επίσης, όταν η Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε., η διαχειρίστρια των καπναποθηκών, ενέκρινε μόλις πριν από λίγες ημέρες την οικονομική προσφορά του Δήμου Καβάλας για την αγορά των ακινήτων;
– Ας περιέλθουν, με το καλό στην ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και θα γίνουν όσες οικονομοτεχνικές μελέτες θέλετε για τη χρήση των εγκαταλελειμμένων καπναποθηκών.
– Το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μας, είναι, ότι με την κίνηση αυτή, της αγοράς των καπναποθηκών, ο Δήμος Καβάλας θα γίνει το «παράδειγμα» προς τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων καπναποθηκών μέσα στην πόλη, που είναι εγκαταλελειμμένες, για να αρχίσουν μία διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων.
– Γιατί, όταν ζητάς από κάποιον να κάνει κάτι, πρέπει να γίνεσαι το παράδειγμα που θα ακολουθήσει. Πως θα ζητούσε ο Δήμος Καβάλας από τους ιδιώτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, όταν ως φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης αδιαφορεί για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης; Γι’ αυτό, επομένως, τον λόγο, θεωρούμε την απόφαση της δημοτικής αρχής γενναία και προς τη σωστή κατεύθυνση.