• «Η δήμαρχος (σ.σ. Δήμητρα Τσανάκα) έπρεπε να προβεί σε τιμωρία, γιατί αύριο μπορεί να εμφανιστεί το φίδι μέσα στο Δημαρχείο», δήλωσε ο ιατρός στο επάγγελμα και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέστου, Περικλής Αμπεριάδης, σχολιάζοντας αυτά που έγραψε ο συνάδελφος του στον Δήμο Καβάλας, Θόδωρος Τζατζάρης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
  • Ο φίλτατος γιατρός, βεβαίως, δεν εννοεί το «καταραμένο φίδι» στην παράσταση του θεάτρου σκιών, αλλά τον φασισμό. «Είμαστε μία χώρα, που τράβηξε πολλά από τον φασισμό και δεν μπορούμε να τον αντέξουμε πάλι», πρόσθεσε. Δεν είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, Περικλή μου, που τράβηξε πολλά από τον φασισμό. Φαίνεται, όμως, πως δεν διδάχτηκε από τις περιόδους αυτές.
  • Μην αγχώνεσαι και μη φοβάσαι. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κι εννοώ το πολίτευμα, δεν κινδυνεύει από το «φίδι» του φασισμού. Αφού μας «τσίμπησε» (δύο φορές) και δεν πεθάναμε, σημαίνει πως αποκτήσαμε ανοσία! Αυτό που φοβάμαι, προσωπικά, είναι η… ανοησία. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, βασιλεύουν η ανοησία και οι ανόητοι. Και επιβραβεύονται, μάλιστα!
  • Αν καταφέρουμε, λοιπόν, ως κοινωνία να εξαλείψουμε την ανοησία, να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα κινδυνεύουμε από τίποτα.
  • Σε μία χώρα, πάντως, με δημοκρατικότητα, οφείλεις Περικλή μου και οφείλω, να ακούμε όλες τις απόψεις, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, μ’ αυτές. Θα μου επιτρέψεις να σημειώσω, ότι είναι πιο επικίνδυνο (για τη Δημοκρατία μας), να λοιδορούνται όσοι και όσες εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους, ή ακόμα χειρότερα, εμποδίζονται να τις εκφράσουν.
  • Στα ολοκληρωτικά, ή φασιστικά, καθεστώτα, δεν υπάρχει καμία άλλη άποψη. Είναι τρελό, επομένως, να ισχύει το ίδιο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Οι φασίστες κυνηγούσαν εκείνους που εξέφραζαν απόψεις αντίθετες, ή μη αρεστές, στο καθεστώς. Εμείς, όμως, ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική, προοδευτική και με Αριστερή κυβέρνηση χώρα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ