– Εάν θα καταλογίζαμε κάτι στον προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», Γιάννη Ταουσιάνη, είναι η «ανασφάλεια» για το αποτέλεσμα. Κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι προπονητές και σε μεγαλύτερο, ίσως, βαθμό στην Ελλάδα, όπου η πίεση για το θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη, είναι μεγάλη και η κριτική σκληρή στα αρνητικά αποτελέσματα.
– Ιδιαίτερα στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν υψηλό στόχο, όπως η ομάδα της Καβάλας.
– Λόγω της πίεσης αυτής, από το εσωτερικό (παράγοντες) και το εξωτερικό περιβάλλον (φίλαθλοι, Μέσα Ενημέρωσης), η πλειοψηφία των προπονητών αποφεύγει να πάρει ρίσκα στα παιχνίδια.
– Ωστόσο, αναρωτιόμαστε αν θα ήταν ρίσκο για την ομάδα της Καβάλας, να αγωνιστεί στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, με μία σύνθεση που θα αποτελείται από «ρεζέρβες».
– Σε ένα πρωτάθλημα τριάντα αγωνιστικών ημερών, είναι απαραίτητο να γίνεται το λεγόμενο «ροτέισον», για να ξεκουράζονται σημαντικοί ποδοσφαιριστές και να προφυλάσσονται από τυχόν τραυματισμούς και κάρτες.
– Είμαστε βέβαιοι, ότι ο Γιάννης Ταουσιάνης και οι συνεργάτες του, θεωρούν ικανούς όλους τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ. και υπολογίζουν σε όλους, εξίσου, να βοηθήσουν στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου.
– Όμως, τα δύο συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα, με σκορ 0-0, εναντίον των ομάδων του Λαγκαδά (εκτός έδρας) και του Ορφέα Ξάνθης (εντός έδρας), δημιούργησαν πίεση για τη νίκη στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στην Πτολεμαΐδα.
– Έτσι, ο Α.Ο.Κ. παρατάχθηκε με τον ίδιο «κορμό» στην αρχική ενδεκάδα και με ορισμένες αλλαγές προσώπων, τις οποίες επέβαλαν οι απουσίες άλλων ποδοσφαιριστών.
– Στα φιλικά παιχνίδια, η ομάδα της Καβάλας απέδειξε ότι διαθέτει δύο ισοδύναμες ενδεκάδες παικτών, που αντιμετώπισαν με επιτυχία και τον Πανθρακικό, ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας.
– Εάν οι: Συριτούδης, Μπαντάνης, Φραγκούλης, Τουμανίδης, Δελής και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να αγωνιστούν απέναντι σε ομάδες όπως ο Μακεδονικός Φούφα, ο Ορφέας Ξάνθης, ή ο Α.Ο. Καρδίας, τότε δεν δικαιούνται να φορούν τη φανέλα του Α.Ο.Κ.
– Κι αν δεν αγωνιστούν σε παιχνίδια εναντίον αυτών των ομάδων, σε ποια παιχνίδια πρέπει να αγωνιστούν; Ακόμα και νεαρότεροι ποδοσφαιριστές, αλλά ταλαντούχοι, όπως οι: Θωμαΐδης και Ντέντε.
– Η συμμετοχή τους στη διοργάνωση του κυπέλλου, που είναι μόνο για το γόητρο, είναι, κατά την άποψη μας, «υποκριτική» απόφαση.
– Εναντίον ομάδων που παίζουν με κίνητρο, ο Α.Ο.Κ. πρέπει να παρατάσσει ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερο κίνητρο. Έντεκα παίκτες «κομάντο», με το «μαχαίρι στο στόμα».
– Και οι ποδοσφαιριστές, όπως οι: Αθανασίου, Λαδάκης, Δέντσας, Παππάς, Παβίσεβιτς, να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον χρειαστεί, ώστε να είναι «φρέσκοι» στα επόμενα μεγάλα παιχνίδια και συγκεκριμένα για το πρώτο ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας.