- Αυτή η παράταξη, είπε ο Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος επανέκαμψε στο πολιτικό προσκήνιο μετά από απουσία πολλών μηνών, αρχίζει από τον χώρο του κέντρου και περιλαμβάνει: Αριστερούς, κεντρώους, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, φιλελεύθερους, ΠΑΟΚτζήδες, Αρειανούς, ΑΕΚτζήδες, Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, τον μανάβη της γειτονιάς (αν δεν έκλεισε ακόμα το μανάβικο), τον κυρ Αντώνη τον περιπτερά, τον Ηλία τον υδραυλικό κ.ο.κ.
- Μιλάμε, καρντάσια, για μεγάλο εύρος στον πολιτικό χάρτη. Στα λόγια, βέβαια, γιατί ακόμα δεν έγινε το νέο κόμμα. Στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» εφαρμόζουν την εξής «καινοτομία». Πρώτα θα εκλέξουν τον αρχηγό και μετά θα ιδρύσουν το κόμμα! Δεν ξέρω σε τι διαφέρει από αυτό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μερικοί πολιτικοί, που ιδρύουν το «δικό» τους κόμμα και διεκδικούν μερίδιο στην «πίτα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
- Εγώ θα διαφωνήσω με το καρντάσι τον Στάυρο Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε, την περασμένη εβδομάδα στα Μέσα Ενημέρωσης της Καβάλας, ότι θα ανανεώσει την ηγεσία της παράταξης εάν εκλεγεί πρόεδρος. Η άποψη μου είναι, ότι οι εταίροι του νέου πολιτικού φορέα έπρεπε να μαζευτούν, να κάνουν το ιδρυτικό συνέδριο και να συναποφασίσουν τους «κανόνες» λειτουργίας του κόμματος, τους οποίους θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει οποιοσδήποτε εκλεγεί αρχηγός. Διότι, το καταστατικό είναι το «Ευαγγέλιο» και ο αρχηγός ο θεματοφύλακας του καταστατικού. Δεν βάζει ο πρόεδρος τους όρους και τους κανόνες, για να υπακούσουν οι υπόλοιποι.
- Όσον αφορά την ανανέωση της παράταξης, δεν αρκεί να βάλεις δύο-τρεις νέους ανθρώπους σε ένα πάνελ συνέντευξης Τύπου και οι επικεφαλής των εκλογικών επιτροπών, π.χ., να είναι ο Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εάν πιστεύεις, πραγματικά, στους νέους, αυτούς πρέπει να βάλεις επικεφαλής των εκλογικών επιτροπών, για να κάνουν τις εκλογές με τις «φρέσκιες» ιδέες τους.