Η (νέα) αναδιάρθρωση στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η μεγάλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι δημοτικές Αρχές που ανέλαβαν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας για το έτος 2024, αλλά και για την δημοτική θητεία των πέντε ετών που ακολουθεί. Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμα την επικείμενη αλλαγή στην λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης) και τα «ενεργειακά ζητήματα», για τα οποία σημείωσε πως είναι «χρυσή ευκαιρία» για τους Δήμους, λόγω και της ευνοϊκής πολιτικής της κεντρικής διοίκησης.

Ο δήμαρχος ζήτησε, επίσης, να υπάρχει αντιπαράθεση στις συνεδριάσεις, αλλά για τα ουσιώδη ζητήματα και με τεκμηριωμένη άποψη. Στην συνέχεια, απεύθυναν τον δικό τους «χαιρετισμό» οι επικεφαλής των συνδυασμών. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», είπε πως «ανατέλλει» μία νέα εποχή για τους Δήμους. Ο Μπάμπης Χρυσανίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», δήλωσε πως θα κάνει χρήσιμη κριτική στην διοίκηση, θα στηρίξει τις αποφάσεις που είναι για το καλό του Δήμου και ζήτησε να γίνει απογραφή των πάντων και καλή κατανομή του προσωπικού και των πόρων. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εργαστεί σε κλίμα ενότητας, για να πραγματοποιηθούν τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Η Αναστασία Ιωσηφίδου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας», έδωσε συμβουλή στα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, να ακούνε τους παλιότερους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ευχήθηκε καλή αγωνιστική θητεία.

Ακολούθησε η εκλογή του προεδρείου, με σχεδόν ομόφωνη έγκριση των προτεινόμενων προσώπων. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος δήλωσε πως έχει αναλογιστεί τις ευθύνες της θέσης και θα ανταποκριθεί απολύτως, με την βοήθεια όλων των δημοτικών συμβούλων. Τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα, αντίστοιχα, ανέλαβαν ο Ξενοφών Κροκίδης και ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την εκλογή των εννέα μελών της δημοτικής επιτροπής, που θα είναι πολύ σημαντικό «εργαλείο» στην δημοτική περίοδο που άρχισε. Εξελέγησαν οι: Κυριάκος Σταυρίδης, Αλέξης Γούλας, Έλσα Βακιρτζή, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Κώστας Χατζηαναστασίου (από την συμπολίτευση), Μάκης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Κουφατζής, Αναστασία Ιωσηφίδου (από την αντιπολίτευση), ενώ πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Προμούσας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ