– Η «αλάνα» στη Νέα Ηρακλείτσα «βγαίνει στο σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ. Πόσες φορές, καρντάσια, άκουσα και διάβασα την είδηση αυτή;
– Τα τελευταία δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα, η «αλάνα» στη Νέα Ηρακλείτσα «βγαίνει στο σφυρί», αλλά δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να πάρει το «φιλέτο» αυτό.
– Και περιμένουν κάποιοι, από την κυβέρνηση, να πουλήσουν και τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι; Τι όνειρο είδαν τα καρντάσια;
– Απλά, με αυτές τις ανακοινώσεις θέλουν να «κόψουν την όρεξη» στις διεκδικήσεις των Δήμων και να «τρενάρουν» την υπάρχουσα κατάσταση. Δηλαδή, το απόλυτο τίποτα!
– Έως τώρα τα καταφέρνουν πολύ καλά, αφού τα φιλόδοξα επενδυτικά όνειρα έχουν βαλτώσει.
– Πέρασε και η εποχή του fast track, ήρθε το capital control και το «γλυκό έδεσε». Γι’ αυτό σας λέω καρντάσια, μέχρι να βρεθεί ενδιαφερόμενος και να γίνει η γραφειοκρατική διαδικασία, θα ακούσετε και θα διαβάσετε κι άλλες φορές, ότι η «αλάνα» στη Νέα Ηρακλείτσα «βγαίνει στο σφυρί».
– Ξάφνιασε τους συνομιλητές η Δήμητρα, με την πρόταση που κατέθεσε στο τραπέζι της συζήτησης για τα προβλήματα στο Ε.Κ.Α.Β. και στην προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας, που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.
– Η δήμαρχος Καβάλας ζήτησε να δώσουν ένα ασθενοφόρο και ο Δήμος να το «επανδρώσει» με δύο άτομα πλήρωμα, για να εκτελεί τις μεταφορές των ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο στα σπίτια τους.
– Έτσι, θα «απαγκιστρωθεί» από τη δουλειά του «ταξιτζή» το Ε.Κ.Α.Β., για να μπορέσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, που είναι η μεταφορά των επειγόντων περιστατικών.
– Ακόμα κι αν η πρόταση της Δήμητρας δεν υλοποιηθεί, δείχνει ότι οι αιρετοί στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική διοίκηση, μπορούν να είναι χρήσιμοι για τους συμπολίτες και τον τόπο τους, όταν έχουν τη βούληση και το (πρακτικό) μυαλό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ