Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου 2024, ήταν στενάχωρο για τον «ποδοσφαιρικό» Α.Ο.Κ. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στο γήπεδο του παλιού στρατοπέδου «Κωτσάλου» με τον άθλιο αγωνιστικό χώρο, η ομάδα κάτω των 19 ετών ηττήθηκε από την αντίστοιχη του Μακεδονικού με σκορ 5-0. Η ομάδα του Μακεδονικού υπερείχε σε σωματικά προσόντα, ταχύτητα και (στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού) σε φυσική κατάσταση. Παρά το υψηλό σκορ, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. έκαναν αξιόλογη προσπάθεια. Ωστόσο, μετά το 3-0 δεν είχαν τις δυνάμεις να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Θεωρούμε πως ο έμπειρος προπονητής, Νίκος Καραμπιμπέρης, θα βοηθήσει τους μικρούς ηλικιακά και άπειρους στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League 2 ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. να βελτιωθούν ατομικά και ομαδικά. Το παιχνίδι παρακολούθησαν, εκτός από γονείς των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., Αντώνης Αντωνίου, διοικητικοί παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), ο προπονητής Νίκος Καραμπετάκης, με συνεργάτες του, ο γενικός αρχηγός, Γιώργος Μανάφης και ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, στην Θεσσαλονίκη, η πρώτη ομάδα ηττήθηκε πάλι από τον Μακεδονικό με σκορ 4-2. Ο Α.Ο.Κ. δέχτηκε δύο τέρματα στο πρώτο κρίσιμο 20λεπτο του αγώνα και αυτή η αρνητική εξέλιξη άλλαξε άρδην την τακτική φιλοσοφία της ομάδας. Αν δεχόταν και τρίτο τέρμα στο α΄ ημίχρονο, θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να αντιδράσει. Όμως, ο Λευτέρης Αστράς πραγματοποίησε «σωτήρια» απόκρουση σε προσπάθεια ποδοσφαιριστή του Μακεδονικού, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου η γηπεδούχος ομάδα είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Α.Ο.Κ. μείωσε 2-1 στο πρώτο 5λεπτο με τον Βασίλη Παπαδόπουλο (το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα) κι ενώ απέκτησε ψυχολογία, μερικά λεπτά αργότερα δέχτηκε το τρίτο «σοκ» σε μία από τις αρκετές επικίνδυνες μεταβάσεις του Μακεδονικού, που είναι «φωτιά» στο «ανοιχτό γήπεδο». Η γρήγορη «απάντηση» από τον Μακεδονικό, όπως και η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Κώστα Ίτσιου, λίγο μετά από την μείωση του σκορ από τον Bogdan Mandic (3-2 στο 70ο λεπτό), έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Το 4-2 έγινε στον επιπλέον χρόνο του αγώνα, με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, πάλι από πολύ ευνοϊκή θέση. Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με τους: Αστρά, Κατσούρρι, Δημητριάδη, Ίτσιο, Σμίλτο, Pasagic, Μέτσε, Γαβριηλίδη, Παπαδόπουλο, Γκέκα, Kasemi (Λέλεκα, Mandic, Σαπνουδάκη, Obioha, Παύλο Δερμιτζάκη).

Επειδή είμαστε «φύσει και θέσει» αισιόδοξοι, από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρατήσουμε την αντίδραση που έδειξε ο Α.Ο.Κ. στο β΄ ημίχρονο. Με το μειονέκτημα των δύο τερμάτων από το α΄ ημίχρονο έπρεπε να ρισκάρει, άρα να γίνει πιο ευάλωτος στις αντεπιθέσεις του, πολύ καλού στον τομέα αυτό, Μακεδονικού. Μείωσε δύο φορές, αλλά στην πρώτη δέχτηκε αμέσως τέρμα και στην δεύτερη έγινε η αποβολή του Κ. Ίτσιου. Πιστεύουμε πως το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα θα έρθει στο ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Καμπανιακό. Επίσης, θέλουμε να καταθέσουμε μία καλοπροαίρετη αγωνιστική ένσταση και να εξάρουμε την παρουσία των Καβαλιωτών φιλάθλων, που μετέδωσαν στους ποδοσφαιριστές την πίστη τους για το θετικό αποτέλεσμα στο β΄ ημίχρονο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους, που είναι αρωγοί στην δύσκολη προσπάθεια, ηθικά και οικονομικά, στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η ένσταση αφορά στην συμμετοχή του B. Mandic στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τον Μακεδονικό. Μετά το υπέροχο τέρμα που πέτυχε απέναντι στην Νίκη Βόλου, θεωρούμε πως ο Σέρβος επιθετικός ποδοσφαιριστής απέκτησε υψηλή ψυχολογία. Έπρεπε να επιβραβευθεί, λοιπόν, με μία θέση στην αρχική «11άδα». Έπαιξε στο β΄ ημίχρονο και σκόραρε πάλι! Ευελπιστούμε πως στο επόμενο παιχνίδι, θα πάρει αυτό που δικαιούται.

Στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Π.Α.Σ. Γιάννινα-Καμπανιακός 2-1, Π.Α.Ο.Κ. Β-Διαγόρας Ρόδου 1-2, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0. Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 θα παίξουν Νίκη Βόλου-Λάρισα. Η βαθμολογία του 1ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Λάρισα 12 βαθμοί, Μακεδονικός 10, Π.Α.Σ. Γιάννινα 10, Π.Α.Ο.Κ. Β 8, Καμπανιακός 6, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 5, Διαγόρας Ρόδου 5, Νίκη Βόλου 3, Καβάλα 3, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 2. Την 6η αγωνιστική ημέρα θα παίξουν: Καμπανιακός-Καβάλα, Λάρισα-Μακεδονικός, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Νίκη Βόλου, Π.Α.Ο.Κ. Β-Π.Α.Σ. Γιάννινα, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Διαγόρας Ρόδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ