-Ο χαμαιλέοντας έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα, για να προστατεύεται από τους εχθρούς του, για να εκφράζει τις αντιδράσεις του και για να προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο ζωικό και φυτικό βασίλειο. Εμφανίζεται και στους ανθρώπους που έχουν πολιτική δραστηριότητα. Σε αρκετούς από αυτούς.

-Μερικοί πολιτικοί έχουν κάνει τέχνη την «παραλλαγή» ιδεολογιών, απόψεων και πράξεων. Στην ουσία, δεν έχουν πολιτική κουλτούρα και αντιμετωπίζουν την ενασχόληση με τα κοινά ως ευκαιρία για προσωπική προβολή και υλική ανταμοιβή. Κάποιοι καταφέρνουν να επιβιώνουν, κάποιοι αποβλήθηκαν από τον χώρο.

-Αυτό τον καιρό και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, παρελαύνουν από την Καβάλα υποψήφιοι ευρωβουλευτές από διάφορα κόμματα, κομματίδια και αποκόμματα. Άλλοι είναι περισσότερο προβεβλημένοι, άλλοι λιγότερο και κάποιοι καθόλου. Ορισμένοι είναι «έμπειροι» και κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι.

-Την περασμένη Δευτέρα επισκέφτηκε την Καβάλα και η Έλενα Κουντουρά, η οποία συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική. Το 2004 εξελέγη βουλευτής Αθηνών, αφού αποσύρθηκε από το επάγγελμα του μοντέλου. Η πορεία της στον πολιτικό χώρο δείχνει ότι επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την διεθνή καριέρα του μοντέλου. Οι πολίτες της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών την εξέλεξαν βουλευτή, γιατί θεώρησαν ότι στην Βουλή των Ελλήνων πρέπει να εκπροσωπηθεί και το μόντελινγκ!

-Μέσα στα 20 χρόνια, η Έλενα Κουντουρά άλλαξε τρία κόμματα, έγινε υπουργός, ευρωβουλευτής και είχε δύο διαγραφές! Η πρώτη διαγραφή ήταν τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, γιατί καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

-Το 2018, ωστόσο, ψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών, αφού δύο χρόνια πριν, το 2016, επιβραβεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με το χαρτοφυλάκιο της υπουργού τουρισμού. Η δεύτερη διαγραφή έγινε τον Ιανουάριο του 2019, από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και τον Μάιο του 2019, εξελέγη ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Ευελπιστεί ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα επανεκλεγεί, για να συνεχίσει την πολιτική πασαρέλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ