-Υποτίθεται πως σε μία συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση θεατρικής παράστασης, στην οποία παραβρίσκονται οι συντελεστές της παραγωγής, θα γίνει αναφορά στην παράσταση αυτή. Ωστόσο, μερικοί καλλιτέχνες εκμεταλλεύονται τα λεπτά της δημοσιότητας που έχουν, για να περάσουν (δήθεν) κάποια μηνύματα. Αυτό έκανε ένας εκ των ηθοποιών του έργου που θα παρουσιαστεί στην παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στο πλαίσιο της α΄ καλλιτεχνικής περιόδου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2024). Ο νεαρός και εκκολαπτόμενος, μάλλον, ηθοποιός, θεώρησε πως είναι ευκαιρία να εκφράσει την πολιτική του τοποθέτηση, σχετικά με την άνοδο της «ακροδεξιάς» στην Ευρώπη. Πρέπει να μας ανησυχήσει, να μας προβληματίσει το φαινόμενο, είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί και στην Ελλάδα.
-Επειδή δεν ανεχόμαστε να γίνονται πολιτικά κηρύγματα στις συνεντεύξεις Τύπου που αφορούν εκδηλώσεις του πολιτισμού, αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στον νεαρό ηθοποιό. Καταρχάς, το πολιτικό μήνυμα που έστειλε απευθύνεται σε λάθος αποδέκτες. Ούτε οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, ούτε οι θεατές της παιδικής παράστασης, οφείλουν να απολογηθούν για το πραγματικό αίτιο που προκαλεί ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτικό φαινόμενο. Είναι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, δυστυχώς του λεγόμενου «προοδευτικού τόξου», που πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά, γιατί οδήγησαν τους ευρωπαίους πολίτες και τους λαούς της Ευρώπης στην επιλογή πολιτικών κομμάτων, τα οποία προτάσσουν άλλες αρχές και αξίες από εκείνες των κομμάτων της ελίτ.
-Επίσης, θεωρούσαμε ότι οι καλλιτέχνες είναι «ανοιχτά μυαλά» και με την τέχνη τους, θέλουν να ενώσουν τους πολίτες. Το θέατρο απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Στους πλούσιους, στους φτωχούς, στους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους επιστήμονες, στους εργάτες, σε ανθρώπους με διαφορετική θρησκευτική πίστη και πολιτική ιδεολογία. Επομένως, πρέπει να είναι «υπεράνω» των διαφορών και όχι επιλεκτικά να προβάλλει ορισμένες απόψεις των ανθρώπων που το υπηρετούν.
-Είναι ανήθικο, αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό, ο καλλιτέχνης να κάνει πολιτική προπαγάνδα μέσω μιας συνέντευξης Τύπου, στην οποία κλήθηκε να μιλήσει για το θεατρικό έργο που συμμετέχει. Μπορεί να εκφράσει την πολιτική του πεποίθηση, ελεύθερα, σε μία προσωπική συνέντευξη κι εφόσον ερωτηθεί σχετικά. Ο ηθοποιός της παιδικής παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, δεν έκανε μία απλή πολιτική διαπίστωση, που δεν ήταν αναγκαία να γίνει στην περίσταση. Πήρε πολιτική θέση, λέγοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, να εκλεγούν στην κυβέρνηση κόμματα της λεγόμενης «ακροδεξιάς». Αντί να μιλήσει, για μία θεατρική παράσταση, που αφορά τα παιδιά και τους γονείς τους!
-Οι θεατές του θεάτρου έχουν εκτός από θεατρική και πολιτική αντίληψη. Δεν χρειάζεται να τους «δασκαλέψει» ένας σκηνοθέτης, ένας ηθοποιός, ένα έργο, τι πρέπει, ή δεν πρέπει να πράξουν. Το παιδικό κοινό, όμως, είναι πολύ «ευαίσθητο» και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καλλιτέχνες που κάνουν θέατρο για παιδιά, ποια μηνύματα περνούν και πως τα περνούν. Όταν ένας καλλιτέχνης μιλάει για «ακροδεξιά», για «ακροαριστερά» και οποιαδήποτε άλλη «απόχρωση» του πολιτικού συστήματος, ενώ το θέμα είναι μία παιδική θεατρική παράσταση, βρίσκεται σε σύγχυση.
-Οφείλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες, από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε σύγχυση. Ο κόσμος, μικροί και μεγαλύτεροι στην ηλικία, πηγαίνει στο θέατρο για να ψυχαγωγηθεί. Και, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για να εκπαιδευτεί θεατρικά.