Τους συμμάχους που θα ενισχύσουν την προσπάθεια και θα πολλαπλασιάσουν το αποτέλεσμα στη διαμόρφωση της λεγόμενης «γαστρονομικής ταυτότητας» της Καβάλας, αναζητεί η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας. Οι σύμμαχοι αυτοί, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, είναι, κυρίως, οι επαγγελματίες της εστίασης, οι ξενοδόχοι και οι κάτοικοι.

Όπως ειπώθηκε, από την πρόεδρο, Αναστασία Ιωσηφίδου και τα στελέχη της «Δημωφέλεια» που οργάνωσαν την προσπάθεια, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την ανταπόκριση που θα δείξουν οι εστιάτορες, οι ξενοδόχοι και οι πολίτες. Ειδικά οι εστιάτορες, αλλά και οι ξενοδόχοι, πρέπει να εντάξουν στα μενού των επιχειρήσεων τους κάποιες από τις συνταγές, που διαμορφώθηκαν με τη βοήθεια του Καβαλιώτη σεφ, Νίκου Φωτιάδη, οι οποίες περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο που δημιούργησε η «Δημωφέλεια».

Η προβολή της Καβαλιώτικης κουζίνας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομίας, ξεπέρασε την προσδοκία της «Δημωφέλεια» σε επιτυχία. Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, είπε η Αν. Ιωσηφίδου, έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμο Καβάλας για την πρωτοβουλία και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από την οργάνωση της παρουσίασης και τα τοπικά πιάτα. Την πολύ θετική εντύπωση που αποκόμισαν, από την εκδήλωση, μετέφεραν στη συνέχεια στα Μέσα Ενημέρωσης που εκπροσωπούν.

Τα συγχαρητήρια έδωσαν στην ομάδα εργασίας και τα μέλη της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, τα οποία κατέθεσαν και μερικούς προβληματισμούς για τη βελτίωση της προσπάθειας. Όλοι και όλες, συμφώνησαν ότι έγινε το «πρώτο βήμα» και ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια, αφού η «γαστρονομική ταυτότητα» θα αποτελέσει «δυνατό χαρτί», για την μεγαλύτερη τουριστική προβολή της Καβάλας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», μάλιστα, ανέφερε ότι πρόσφατη έρευνα, που έγινε από μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία του τουρισμού, έδειξε ότι τα επόμενα έτη, ο γαστρονομικός τουρισμός θα είναι το κυρίαρχο είδος τουρισμού.

Η επιτροπή ενέκρινε, επίσης, ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην έκθεση τουρισμού της Λευκωσίας, τον ερχόμενο Απρίλιο και την πραγματοποίηση μιας δυνατής προωθητικής εκδήλωσης (event) στη Βιέννη τον Μάιο. Αρχικά, ανέφερε η Αν. Ιωσηφίδου, η «Δημωφέλεια» σχεδίασε τη συμμετοχή στην έκθεση της Βιέννης και την πραγματοποίηση ενός event στην Κύπρο. Ωστόσο, ο Δήμος Καβάλας θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά της Κύπρου, που είναι μία κοντινή τουριστική αγορά. Σχετικά με τις συμμετοχές σε εκθέσεις τους πρώτους μήνες του 2018, σημείωσε ότι η αλληλογραφία με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του χώρου, δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ