Ζητείται συγκέντρωση και σοβαρότητα έως τη λήξη του πρωταθλήματος

0


Το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας πετοσφαίρισης γυναικών εισέρχεται σε μία κρίσιμη καμπή. Θέλουμε να πιστεύουμε πως στην ομάδα του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα και στα παιχνίδια που έπονται θα δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα. Δεν θέλουμε να δούμε την ομάδα της Καβάλας να παίζει με πίεση για το αποτέλεσμα στις τελευταίες αγωνιστικές ημέρες. Γιατί όσο παραμένει ανοικτή μαθηματικά η υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία, τόσο οι ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υπ

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοττικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, ο Α.Ο.Κ. υποδέχτηκε την πρωτοπόρο ομάδα στη βαθμολογία του 2ου ομίλου (βόρειου), του Ναυάρχου Βότση, από την οποία ηττήθηκε με 0-3 σετ (14-25, 13-25, 17-25). Η αγωνιστική ανωτερότητα της φιλοξενούμενης ομάδας δεν αμφισβητείται, ωστόσο η εικόνα που έδειξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν μας ενθουσίασε. Κατά την ταπεινή μας άποψη, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι “χαώδης”, όπως αποτυπώνεται στη βαθμολογία (45 βαθμοί έναντι 17). Ίσως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει μεγαλύτερο κίνητρο όταν αντιμετωπίζει εκείνες της πρώτης πεντάδας. Ομολογούμε, πάντως, ότι έπαιξε αρκετά καλά στην άμυνα. Κι αυτό ήταν το στοιχείο που έλλειψε από τον Α.Ο.Κ. Οι παίκτριες του θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερες άμυνες και γίνουν πιο ανταγωνιστικές στο παιχνίδι. Απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο, χρειάζονται ενέργεια, αυτοπεποίθηση και μεγάλη συγκέντρωση, για να τον “ζορίσεις” να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι εννέα “άσοι” που σημείωσαν οι παίκτριες του Βότση και τα 22 λάθη εκείνων του Α.Ο.Κ. υποδηλώνουν την απουσία συγκέντρωσης.

Το “ελαφρυντικό” είναι, ότι η προπονήτρια του Α.Ο.Κ., Έφη Γερακίνη, χρησιμοποίησε αρκετές παίκτριες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η Μαρία Αγγελοπούλου, που έχει τον περισσότερα λεπτά εξ’ αυτών, ήταν αυτή που διακρίθηκε (7 πόντοι, με 4 άσους στο σέρβις). Θα λέγαμε ότι μαζί με την Ιωάννα Ευθυκράτη, η οποία δεν φάνηκε στο παιχνίδι με τον Βότση, είναι οι κορασίδες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αγωνιστικές ευκαιρίες που παίρνουν.

Η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, είναι μεγάλο “σχολείο” για τις νεαρές παίκτριες. Διότι, τα πρωταθλήματα (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων) της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας είναι, δυστυχώς, υποβαθμισμένα. Και δεν βοηθούν τις ταλαντούχες παίκτριες να αναδειχθούν. Ο Α.Ο.Κ. διαθέτει ταλαντούχες παίκτριες, αλλά χρειάζονται παιχνίδια για να βελτιωθούν.

Εναντίον του Ναυάρχου Βότση αγωνίστηκαν ακόμα οι: Βαλιδάκη (3 πόντοι), Παπακώστα (3 πόντοι), Ζαφειρίου (1 πόντος), Γεωργιάδου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ντομί (λίμπερο), Μπαρή (1 πόντος), Νικολάου (3 πόντοι), Τσιούλκα (10 πόντοι), Γερακίνη (λίμπερο).

Στα άλλα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ένωση Ελασσόνας-Γ.Σ. Δράμας 3-0 σετ (25-9, 28-26, 25-9), Ε.Α. Λάρισας-Πρωταθλητές Πεύκων 3-2 σετ (25-22, 22-25, 19-25, 25-23, 15-13), Νίκη Αλεξανδρούπολης-Α.Σ. Γιάννενα 3-0 σετ (25-21, 25-22, 25-15). Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ελπίς Αμπελοκήπων-Ασκληπιός Τρικάλων, Νέα Γενεά-Α.Σ.Κ. Λαγκαδά.

Η βαθμολογία είναι η εξής: Ναύαρχος Βότσης 45 (47-5 σετ), Νέα Γενεά 37 (39-9), Νίκη Αλεξανδρούπολης 37 (39-16), Πρωταθλητές Πεύκων 37 (41-16), Ελπίς Αμπελοκήπων 32 (34-19), Ε.Α. Λάρισας 21 (26-33), Α.Σ. Γιάννενα 20 (28-33), Ασκληπιός Τρικάλων 18 (25-33), Ε.Ο. Σταυρούπολης 17 (25-34), Καβάλα 17 (22-35), Ένωση Ελασσόνας 11 (22-32), Α.Σ.Κ. Λαγκαδά 5 (6-38), Γ.Σ. Δράμας 3 (5-46).

Η ομάδα ανδρών του Α.Ο.Κ., που αγωνίστηκε νωρίτερα το απόγευμα, ήταν για δυόμισι σετ πολύ καλή και έφερε σε δύσκολη θέση την πρωτοπόρο του ομίλου ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Β΄ εθνικής κατηγορίας, τον Ερμογένη Ξάνθης, που αντιμετώπισε τη σοβαρή απειλή της ήττας με “καθαρό σκορ” στην Καλαμίτσα. Μιας ήττας, που θα έδινε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ημέρες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Καβάλας προηγήθηκε 2-0 σετ (25-16, 25-23), αλλά από τα μέσα του 3ου σετ η κατάσταση ανατράπηκε. Σ’ εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού εμφανίστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα στην υποδοχή, το οποίο “χάλασε” την επιθετική λειτουργία και την ψυχολογία των παικτών του Α.Ο.Κ. Ο Ερμογένης Ξάνθης πήρε το σετ με 18-25 και μείωσε σε 1-2. Στη συνέχεια δύο ακόμα παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην ανατροπή του αποτελέσματος. Όσο “κυλούσε” ο αγώνας, η κόπωση μεγάλωνε για τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας. Η απόδοση των βασικών επιθετικών αιχμών, του Πετρίδη και του Μαγκαβέτσιου, έπεσε, ενώ μειώθηκαν και οι πόντοι από τον “πρώτο χρόνο” με τους: Ταμοζνίκοβ και Σαράφη. Ο “Ερμογένης” πήρε το 4ο σετ με 19-25 και ισοφάρισε 2-2.

Στο 3ο και στο 4ο σετ, επίσης, ο πρώτος διαιτητής του αγώνα έγινε ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στον προπονητή, Γιώργο Μορφίδη και τους παίκτες του Α.Ο.Κ. τιμωρώντας τους με κάρτες και πόντους! Η αυστηρότητά του κορυφώθηκε στο 5ο σετ, το οποίο δεν τελείωσε αγωνιστικά! Ο Ερμογένης Ξάνθης πήρε τον 15ο πόντο με κόκκινη κάρτα και τη νίκη με 13-15 και 2-3 σετ. Μετά τη λήξη επικράτησε ένταση, αφού η αντίδραση παικτών, παραγόντων, του προπονητή και φιλάθλων του Α.Ο.Κ., προς τον διαιτητή, πήγε να ξεφύγει του ελέγχου. Κλήθηκε, μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία, για να προστατέψει τον διαιτητή από το δικαιολογημένο ξέσπασμα στο τέλος. Ήταν ένα λυπηρό περιστατικό, διότι οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα εντός του αγωνιστικού χώρου και “πάλεψαν” για τη νίκη ως ισάξιες.

Για την ομάδα της Καβάλας έπαιξαν ακόμα οι: Κόνσουλας, Σαχινίδης, Μαρούτσης, Πασχαλέρης, Μυλωνάς, Ρέμμος (λίμπερο).

Ο Α.Ο.Κ. θα αγωνιστεί στο Σουφλί και την τελευταία αγωνιστική ημέρα θα υποδεχτεί την Ελπίδα Σερρών, με στόχο να σημειώσει ισάριθμες νίκες και να τερματίσει στην υψηλότερη θέση του ομίλου. Η ομάδα της Ξάνθης, με τη νίκη στην Καλαμίτσα, είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, στόχο που ευχόμαστε να πετύχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ