Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Fraport πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, στην οποία συμμετείχαν: ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής και ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο Θόδ. Μαρκόπουλος έθεσε στα στελέχη της Fraport, το ζήτημα της αύξησης των πτήσεων από την Καβάλα προς την Αθήνα, καθώς και της αύξησης των πτήσεων προς το εξωτερικό. «Είναι βασανιστικό όχι μόνο για τους κατοίκους της Καβάλας, αλλά και των γειτονικών Νομών, καθώς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» εξυπηρετεί την Ξάνθη και την Δράμα, να μη μπορούν να ταξιδέψουν για Αθήνα και να πρέπει να μεταβούν, π.χ. στην Θεσσαλονίκη, με την ταλαιπωρία και την σπατάλη χρόνου που θα συναντήσουν στα έργα του περιφερειακού δρόμου (Fly Over) και με κίνδυνο, πολλές φορές, να χάσουν και την πτήση», σημείωσε ο Θόδ. Μαρκόπουλος, ενώ έθεσε και το ζήτημα της τακτικότερης αεροπορικής σύνδεσης με χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία, καθώς υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ταξιδεύουν συχνά, από και προς αεροπορικούς προορισμούς της συγκεκριμένης χώρας και πρόσθεσε ότι: «Διαθέτουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, έχουν γίνει πολλές επενδύσεις, μπορούν να προσγειωθούν όλων των τύπων τα αεροσκάφη και δεν αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες του».

Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια, για την βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης Καβάλας-Αθήνας και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, τα στελέχη της Fraport επεσήμαναν ότι, βασικός παράγοντας για να προσελκύσει το αεροδρόμιο της Καβάλας το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιριών, είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Ακόμα, τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ η κίνηση των επιβατών έχει ανοδική τάση, τώρα επανέρχεται στο επίπεδο της προ covid εποχής. Ως στόχοι για τις διεθνείς πτήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος αναφέρθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι σκανδιαναβικές χώρες και η Πολωνία.

«Ο κοινός στόχος που έχουμε με την Fraport, είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο και παράλληλα, η αύξηση του ποσοστού του αεροπορικού τουρισμού, με άνοιγμα και σε άλλες χώρες. Με τον σχεδιασμό που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τον τουρισμό, μπορούμε να στηρίξουμε περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις, ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο που έχει θέσει η διοίκηση του περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη, που είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου», είπε ο Π. Αρχοντής, ο οποίος συνόψισε ότι: «Με την σημερινή σύσκεψη, έγινε η διαπίστωση ότι έχουμε τους ίδιους στόχους και με κοινές προσπάθειες, μπορούμε να τους πετύχουμε, αλλά και ότι δρομολογήσαμε τις παραπέρα ενέργειές μας».

Ο Α. Μιτζάλης ανέφερε ότι, το 2024 θα είναι μία καλή τουριστική χρονιά και η πολύ καλή συνεργασία με την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και με τον περιφερειάρχη, δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη υψηλών στόχων, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ