Συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, είχε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, η συντονίστρια του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου. Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαος Ευκαρπίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και καινοτομίας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ενώ παρόντες ήταν, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Δράκος και το μέλος της Δ.Ε.Ε.Π., Ιορδάνης Παπαντίδης.

Ο Θόδ. Μαρκόπουλος, υποδεχόμενος την Ε. Σώκου, εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό της και δήλωσε: «Ως διοίκηση τόσο ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, όσο και όλοι οι συνεργάτες του, κάνουμε μία προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους φορείς και κύρια με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία αφενός συσσωρεύονται και αφετέρου επιβαρύνουν τους πολίτες. Πιστεύω ότι και η δική σας προσπάθεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατάγεστε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο, ότι θα έχουμε την βοήθειά σας σε διάφορα θέματα».  Και πρόσθεσε: «Στην κοινή προσπάθεια, την οποία καταβάλλει ο Χριστόδουλος Τοψίδης και όλοι εμείς που πλαισιώνουμε την διοίκηση της Περιφέρειας, πιστεύω ότι θα έχουμε την βοήθεια της κυρίας Σώκου και του πρωθυπουργού, κυρίου Μητσοτάκη, όσο και όλων των στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η Ε. Σώκου είπε: «Κατάγομαι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οπότε είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα της περιφέρειας, αλλά και λόγω της δημοσιογραφικής προϋπηρεσίας, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής, απ’ άκρη σε άκρη. Διαφορετικά είναι τα προβλήματα του Έβρου, της Ροδόπης, της Σαμοθράκης, της Θάσου και σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα. Διαφορετικά είναι τα χαρακτηριστικά και διαφορετικές είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν επιμέρους, σε όλη την έκταση αυτής της Περιφέρειας. Το θετικό  είναι, ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σημαντικότερο πρόβλημα, που αυτή την στιγμή είναι η συγκράτηση του πληθυσμού και νομίζω ότι εκεί επικεντρωνόμαστε όλοι. Τόσο οι κυβερνητικές πολιτικές, όσο και οι περιφερειακές, έχουν στόχο τον άνθρωπο, να του δώσουμε την δυνατότητα να μείνει στο τόπο του, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η οποία έχει γείτονες που δεν διευκολύνουν την ισόρροπη ανάπτυξη. Είμαστε εδώ για να δούμε αυτά τα ζητήματα και να εκφράσουμε την συμπάθεια και το ενδιαφέρον και του ίδιου του πρωθυπουργού, γι’ αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, το οποίο έχει εκδηλώσει πολλές φορές, όπως το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής σε έναν από τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Είμαστε εδώ, για να «τιμήσουμε την καρέκλα μας» και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη έργο που θα φέρει αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, με την συνεργασία που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, να τα καταφέρουμε».

Στην σύσκεψη που ακολούθησε, έγινε συζήτηση για τα σημαντικότερα θέματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου και υπήρξε συμφωνία για κοινές δράσεις, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με μία νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στην Ε. Σώκου ένα αντίγραφο αρχαίου ειδωλίου με την «νύμφη της Νεαπόλεως», μαζί με ένα λεύκωμα με την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ