Με την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων μικρών ηλικιών, επέστρεψε από την Αλεξανδρούπολη, η μικτή ομάδα κάτω των 16 ετών (Κ16) της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας (φωτογραφία). Για την 5η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος πέτυχε μεγάλη νίκη, με σκορ 2-0, επί της αντίστοιχης ομάδας της Ε.Π.Σ. Έβρου, που της έδωσε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, για δεύτερο συνεχές έτος. Η ομάδα του Λουκά Τερμεντζή παρέμεινε αήττητη στην 1η θέση της βαθμολογίας και ατενίζει με αισιοδοξία την συνέχεια της διοργάνωσης. Τα δύο τέρματα στην Αλεξανδρούπολη σημείωσαν ο Σπηλιωτόπουλος (στο 50ο λεπτό) και ο Καϊπης (στο 66ο λεπτό).

Αντίθετα, η ομάδα κάτω των 14 ετών (Κ14) της Ε.Π.Σ. Καβάλας ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ε.Π.Σ. Έβρου με σκορ 3-1. Ήταν η πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, που την έφερε ισόβαθμη, αλλά στην δεύτερη θέση του ομίλου, μία αγωνιστική ημέρα πριν από την λήξη της φάσης των ομίλων. Το μοναδικό τέρμα για την ομάδα της Ε.Π.Σ. Καβάλας πέτυχε ο Αβραμίδης στο 9ο λεπτό του αγώνα. Πλέον, η ομάδα του Αργύρη Ελευθεριάδη χρειάζεται μόνο την νίκη στην τελευταία αγωνιστική ημέρα, για να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα της φάσης των ομίλων, οι μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα υποδεχτούν αυτές της Ε.Π.Σ. Θράκης, στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στο Ενωσιακό γήπεδο στα Αμισιανά.

Επίσης, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αντιλαμβανόμενη την δυσκολία στην μετακίνηση των παραγόντων των σωματείων της Θάσου, ώστε να παραβρεθούν στην κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στην Χρυσούπολη, θα κόψει δεύτερη βασιλόπιτα για τα σωματεία του νησιού. Η εκδήλωση θα γίνει στο μεζεδοπωλείο «Το κομπολογάκι» στην Σκάλα Σωτήρος, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, στις 7 το απόγευμα. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν πρόσωπα που προσέφεραν στο ποδόσφαιρο της Θάσου. Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Π.Α.Ο.Κ., Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.

Τέλος, για την γ΄ φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, διεξήχθησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 τα παιχνίδια: Βύρων Καβάλας-Ορφέας Ελευθερούπολης και Μακεδονικός Αγιάσματος-Άρης Πηγών. Νικήτριες αναδείχτηκαν οι ομάδες του «Βύρωνα» (στην παράταση) και του Άρη Πηγών (στα πέναλτι), οι οποίες προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ