Η Ακαδημία και τα αγωνιστικά τμήματα μικρών ηλικιών, είναι σε πρώτη προτεραιότητα για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Η κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από την ομάδα κορασίδων, ανέφερε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Παππάς, είναι η αρχή και ο πρώτος καρπός του τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος του συλλόγου. Θέλοντας να ενισχύσει τη δουλειά που γίνεται στο «φυτώριο», η διοίκηση της Ε.Κ. Καβάλας εγκαινιάζει μία συνεργασία με κατασκήνωση καλαθόσφαιρας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Για τη συνεργασία αυτή μίλησαν, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος της Ε.Κ. Καβάλας και ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης, Σωτήρης Κοκκινόπουλος. «Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, είναι ένας σύλλογος με σημαντική ιστορία στο άθλημα, αλλά και μεγάλη Ακαδημία. Είναι χαρά που θα συνεργαστούμε. Στόχος της συνεργασίας, είναι η άθληση και η κοινωνικοποίηση των παιδιών», ανέφερε ο Σ. Κοκκινόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι η κατασκήνωση είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες προς τα παιδιά και τους προπονητές τους. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ε.Κ. Καβάλας, μαζί με τους προπονητές των τμημάτων, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης τον Αύγουστο (από 20 έως και 27).

Ο Βαγγέλης Παππάς επεσήμανε ότι, ο λόγος που το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της Ακαδημίας και των τμημάτων υποδομής, είναι η ανάδειξη καλαθοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την «πρώτη» ομάδα του συλλόγου. Παράλληλα, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην Α2 εθνική κατηγορία όπως ευχήθηκε, θα γίνει μεγαλύτερο κάλεσμα προς τους Καβαλιώτες που αγωνίζονται σε συλλόγους της Καβάλας και άλλων πόλεων, με σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια της «Ένωσης», για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. «Η προσπάθεια πρέπει να αρχίσει από κάτω προς τα πάνω, αλλά θέλουμε να εντάξουμε και Καβαλιώτες παίκτες, που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και κατηγορίες», σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας την πορεία της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας, είπε ότι είναι πολύ καλή και θα ήταν καλύτερη, εάν απέφευγε τις ήττες στην έναρξη. «Εάν νικούσε στα παιχνίδια αυτά (σ.σ. με τα Φάρσαλα και το Στρατώνι), θα είχε περισσότερη άνεση στη βαθμολογία. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε, γιατί τα αποτελέσματα σε κάθε αγωνιστική ημέρα, δεν επιτρέπουν να επαναπαυτούμε», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ