Η ομάδα νέων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας «δυσκολεύτηκε» για τρεις περιόδους απέναντι στην ελλιπή ομάδα του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», αλλά στην 4η περίοδο πήρε την νίκη με τελικό σκορ 81-69 και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Την νίκη της 13ης αγωνιστικής ημέρας πέτυχε ο Αστέρας Καβάλας, εκτός έδρας, επί των Ικάρων Σερρών με σκορ 65-64 στην παράταση! Με αυτή την νίκη, ο «Αστέρας» εδραιώθηκε στην 2η θέση του ομίλου και θα διεκδικήσει την 1η θέση από την Ε.Κ. Καβάλας.

Το παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με την «αναπτυξιακή» ομάδα της Ε.Κ. Καβάλας διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2024 στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων. Ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε 21-20 στην 1η περίοδο. Η Ε.Κ. Καβάλας έπαιξε πιο πιεστική άμυνα στην 2η περίοδο και πήρε το προβάδισμα στο σκορ 41-35, το οποίο διατήρησε έως την λήξη του αγώνα. Στην αρχή της 4ης περιόδου ο Α.Ο.Κ. μείωσε 60-65, αλλά ακολούθησε «σερί» 9-0 για την «Ένωση» και η διαφορά έγινε διψήφια (74-60). Η νίκη κρίθηκε στην πολύ πιεστική περιφερειακή άμυνα που έπαιξε η ομάδα νέων της Ε.Κ. Καβάλας και στο ταλέντο ορισμένων παικτών της, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της National League 1, οι οποίοι με προσωπικές ενέργειες σκόραραν κρίσιμα καλάθια. Ο Α.Ο.Κ. παρατάχθηκε με εννέα παίκτες, ενώ στον πάγκο κάθισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο του αριστερού ποδιού και βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Και για να χαριτολογήσουμε, το παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με την Ε.Κ. Καβάλας για 32 λεπτά, περίπου, είχε τον χαρακτήρα «ντέρμπι» του πρωταθλήματος της National League 1 και όχι της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.!

Η ομάδα νέων της Αγίας Βαρβάρας, επίσης, νίκησε τους Τιτάνες Δράμας με σκορ 79-69 και η Ηράκλεια, εκτός έδρας, την Α.Ε. Σέρρες με σκορ 85-76.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Νέοι Ε.Κ. Καβάλας (12 νίκες-0 ήττες) 24 βαθμοί, Αστέρας Καβάλας (10-1) 21, Ίκαροι Σερρών (7-4) 18, Α.Ε. Σέρρες (5-7) 17, Α.Ο. «Καβάλα» (5-6) 16, Νέοι Αγίας Βαρβάρας (5-6) 16, Ηράκλεια (4-7) 15, Προσοτσάνη (3-8) 14, Τιτάνες Δράμας (0-12) 12.

Την 14η αγωνιστική ημέρα θα παίξουν: Ηράκλεια-Νέοι Αγίας Βαρβάρας, Τιτάνες Δράμας-Α.Ο. «Καβάλα», Αστέρας Καβάλας-Α.Ε. Σέρρες, Προσοτσάνη-Ίκαροι Σερρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ