• Συμπολίτης καυτηρίασε, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τους βανδαλισμούς που είδε στο αλσύλλιο της Παναγούδας και δήλωσε απορημένος, για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.
  • Ας πούμε, καρντάσια, ότι αύριο ο Δήμος Καβάλας αποκαθιστά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αλσύλλιο. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι, τις επόμενες ημέρες, οι ίδιοι, ή άλλοι «λεβέντες», δεν θα «ξεσπάσουν την μαγκιά τους» στις υποδομές του αλσυλλίου;
  • Τι άλλο μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών; Να συνάψει σύμβαση με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security), για τη φύλαξη των δύο μεγάλων αλσυλλίων που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης, της Παναγούδας και των Πεντακοσίων; Να ψηφίσει κονδύλι, για την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των χώρων; Τι προτείνει ο συμπολίτης που διαμαρτυρήθηκε; Αν μπορεί κάτι να φέρει αποτέλεσμα, να γίνει αμέσως.
  • Με τους «λεβέντες», όμως, θα κάνουμε κάτι; Είναι δικά μας παιδιά, χωρίς σωστή ανατροφή και σεβασμό προς την «ξένη» περιουσία, ιδιωτική και δημόσια, τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας ατιμώρητα. Ρωτώ τον συμπολίτη το εξής. Με την αδιαφορία των γονέων, για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών αυτών, δεν απορεί;
  • Τα καλόπαιδα αυτά (σ.σ. ο συμπολίτης χρησιμοποίησε βαρύτερο χαρακτηρισμό) θα γίνουν οι επόμενοι (υποτίθεται) υπεύθυνοι πολίτες, θα κάνουν οικογένεια και να είσαι βέβαιος, καρντάσι, ότι θα δείξουν την ίδια αδιαφορία για την ανατροφή των παιδιών τους. Ας γίνουμε, λοιπόν, πρώτα υπεύθυνα άτομα εμείς και μετά να καταγγείλουμε τους άλλους (και τους αιρετούς) για τις παραλείψεις, τα λάθη και την αδιαφορία τους.
  • Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου είπε: «Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε». Εμείς, δυστυχώς, δεν αλλάζουμε, γι’ αυτό βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά (στο βούρκο). Αλλά, κατηγορούμε τους άλλους, που δεν μας τραβάνε έξω (από το βούρκο). Όσο θα υπάρχουν αδιάφοροι γονείς, δάσκαλοι και καλόπαιδα, καρντάσι, θα δούνε ακόμα χειρότερα πράγματα τα μάτια μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ