• Ποιο μπορεί να είναι το «δώρο» που επιφυλάσσει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διαδριατικό Αγωγό (T.A.P.), για το «δώρο» του έργου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων (από τον κεντρικό αγωγό που υδρεύει την πόλη της Καβάλας);
  • Κατά την άποψη του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκη Παπαδόπουλου, πίσω από το «δώρο» της ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων κρύβεται κάποιο άλλο «δώρο» από την πλευρά της δημάρχου Καβάλας. Κι επειδή δεν έχει το σθένος να καταθέσει ευθέως και δημοσίως τη σκέψη του, θα το κάνουμε εμείς για εκείνον.
  • Ο Μάκης Παπαδόπουλος θέλει να συνδέσει την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων στην περιοχή των Φιλίππων, ενός για την ύδρευση κι ενός για την άρδευση, με την όδευση του αγωγού T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων. Θέλει, ακόμα, να εμπλέξει τη δήμαρχο Καβάλας σε κάποια «μυστική συναλλαγή» με τον υπουργό και τον Διαδριατικό Αγωγό, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες στο τμήμα των έντεκα χιλιομέτρων στα τενάγη Φιλίππων.
  • Πως, όμως, θα αρχίσουν οι εργασίες, όταν εκκρεμεί η ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή που έκαναν ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Δήμος Καβάλας; Εάν ο Μάκης Παπαδόπουλος εννοεί ότι το «δώρο» προς τον Γ. Σταθάκη και τον T.A.P. είναι η απόσυρση της προσφυγής στο ΣτΕ, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, πλέον, διότι το αίτημα συζητήθηκε στο αρμόδιο Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας.
  • Δεν καταλαβαίνουμε, επομένως, ποιο άλλο μπορεί να είναι το «αντίδωρο» που θα κάνει η δήμαρχος Καβάλας. Θα βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία, να αναδειχτεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρώτο κόμμα στο Νομό Καβάλας; Θα μεσολαβήσει, πολιτικά, ώστε ο Γ. Σταθάκης να αναβαθμιστεί στον επόμενο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος; Θα ανακηρύξει τον υπουργό, ή κάποιο στέλεχος του T.A.P., επίτιμο δημότη Καβάλας; Τι μπορεί, άραγε, να προσφέρει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον T.A.P. ως ανταπόδοση, για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης;
  • Ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι η υπόθεση της αλλαγής όδευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στα τενάγη Φιλίππων αποτελεί «μονόδρομο». Δηλαδή, η τοπική κοινωνία είτε θα νικήσει (αν το ΣτΕ δεχτεί την προσφυγή κατά της μελέτης περιβαλλοντικών όρων του έργου), είτε θα ηττηθεί από τον ενεργειακό κολοσσό του T.A.P.
  • Ο Δήμος Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο διάλεξαν «στρατόπεδο», δηλαδή την πλευρά των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων. Δεν μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρο. Αδίκως, λοιπόν, οι φίλοι του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» χάνουν τον ύπνο τους τα βράδια, «σπαζοκεφαλιάζοντας» να βρούνε παρασκηνιακές συμφωνίες, δολοπλοκίες και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, με στόχο να κάνουν μικροπολιτική κριτική στη δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ