-Τέσσερις ομάδες της πόλης χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» όπως ονομάζεται, ως έδρα για τα παιχνίδια που δίνουν στα εθνικά πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν (κατά σύμπτωση της ίδιας κατηγορίας Α2). Πρόκειται για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, την ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών των «Πανθήρων», την ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια του Α.Ο.Κ. και την ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Α.Ο.Κ.
-Οι ομάδες αυτές χρειάζονται τους δικούς τους «βοηθητικούς» χώρους, για να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα. Κι αυτό ζήτησε η διοίκηση της ομάδας των «Πανθήρων», που χρησιμοποιεί το γυμναστήριο της Καλαμίτσας τα δύο τελευταία έτη. Το αίτημα είναι λογικό, αλλά οι διαθέσιμοι χώροι περιορισμένοι. Οι διοικούντες κατέθεσαν σχετική πρόταση και αναμένουν την έγκριση από την δημοτική Αρχή.
-Στο δεύτερο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Τα δύο αποδυτήρια «μοιράζονται» τέσσερα σωματεία(!), ενώ δεν υπάρχουν γραφεία και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι. Αντιλαμβάνεστε, καρντάσια, πως επικρατεί ένας «συνωστισμός» στα δύο δημοτικά γυμναστήρια της πόλης. Από την μία, είναι ευχάριστο να διακρίνονται οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και από την άλλη, χωρίς βασικές υποδομές δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητισμός.
-Κι εδώ, ξαναμπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης, η κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου κλειστού γηπέδου στην πόλη. Επειδή, όμως, το κλειστό κολυμβητήριο πέρασαν δεκαετίες για να κατασκευαστεί, θα μου επιτρέψετε να κρατήσω μικρό καλάθι για το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο.
-Εκείνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Καβάλας, είναι να αξιοποιήσει ορισμένα κλειστά γυμναστήρια σχολείων, όπως στην Ραψάνη και την Χωράφα. Εάν ανακαινιστούν, κυρίως τα αποδυτήρια και τοποθετηθεί ξύλινο δάπεδο, θα τα χρησιμοποιούν και οι αθλητικοί σύλλογοι μέχρι να κατασκευαστεί το καινούργιο γυμναστήριο στο Περιγιάλι.