Σε 18 πόλεις στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Καβάλα, επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρίας Διανομής Λοιπής Ελλάδας, που είναι θυγατρική της Δ.ΕΠ.Α. Η εταιρία ιδρύθηκε, με σκοπό τη διαχείριση του δικτύου διανομής σε βιομηχανικές περιοχές και σε 12 πόλεις στην Κεντρική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Το δίκτυο έχει μήκος 500 χιλιομέτρων και τροφοδοτεί 170 εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, ενώ το σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό του δικτύου, με την κατασκευή άνω των 1.000 χιλιομέτρων μέσης και χαμηλής πίεσης που θα διευρύνει το πελατολόγιο.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα ενταχθούν οι πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Καβάλα, με 45.000 νοικοκυριά και 2.000 επιχειρήσεις. Στις πόλεις που βρίσκονται μακριά από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), για την μεταφορά στα σημεία κατανάλωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας. Κατά την περίοδο 2018-2023, που είναι η πρώτη φάση κατασκευής των δικτύων, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.600 νέες θέσεις εργασίας, ενώ σε 700 υπολογίζονται οι μόνιμες θέσεις κατά την περίοδο λειτουργίας.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 2017, αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με κινητήριο δύναμη την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ