Ναι. Είναι αλήθεια ότι η Καβάλα χρειάζεται πολύ περισσότερες κλίνες απ’ αυτές που έχει και έχουν δημιουργηθεί πριν από 30-40 χρόνια και από τότε δεν υπήρξε ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον. Εδώ που τα λέμε, στο διάστημα αυτό, η αύξηση του τουρισμού στην Καβάλα, δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αφού ο τουρισμός στην πόλη ήταν μάλλον διερχόμενος και σχεδόν καθόλου δεν ήταν τουριστικός προορισμός. Οι ανάγκες για περισσότερες κλίνες, ήταν μάλλον περιστασιακές.

Τώρα, όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η Καβάλα, είναι πιά τουριστικός προορισμός, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τις γειτονικές, αλλά και Βαλκανικές χώρες για να την επισκεφθούν, ανεξάρτητα αν θα κάνουν και κάποια εκδρομή στο νησί της Θάσου. Ήδη, με διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στον Δήμο, προσέρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών που δεν μπορεί πιά να φιλοξενηθεί. Διαπιστώνουμε, ωστόσο, μια απροθυμία από τους σημερινούς ξενοδόχους να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και να κάνουν νέες επενδύσεις. Διαπιστώνουμε επίσης, ότι οι όποιοι άλλοι επενδυτές, δεν βρίσκουν κατάλληλο χώρο μέσα στην πόλη για να στήσουν τη δική τους ξενοδοχειακή μονάδα.

Η αξιοποίηση του κάτω Νοσοκομείου, για να γίνει ξενοδοχειακή μονάδα, είναι αναγκαία για εξυπηρέτηση του αυξανόμενου τουρισμού στην πόλη, όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλα, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Είπε, ότι θέλει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός του Δήμου, όχι για να αυξήσει ο Δήμος τα έσοδά του με το ενοίκιο που θα δώσει κάποιος ιδιώτης που θα αναλάβει την λειτουργία του ως ξενοδοχείο, αλλά προκειμένου να αποκτήσει η πόλη περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Συμφωνούμε και επιμένουμε, να τρέξει τις εξελίξεις ο Δήμος, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι αποφασίζοντες, ας δουν καμία φορά και πιο μακριά…

    Πραγματικά αστεία η κατάσταση.

    Θα ήθελα κάποιος να υπολογίσει τις ώρες που αφιέρωσαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν (πολιτικοί, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, επενδυτές!!!, κ.α.), να προσθέσουμε τα έξοδα ταξιδίων, κ.λπ. για το θέμα και με βάση τα εισοδήματά τους να κοστολογήσουμε τι δαπανήθηκε έως σήμερα για να βλέπουμε κάποια κτήρια (σχετικά μεγάλης ηλικίας) να ρημάζουν.

    Φυσικά καλό θα ήταν να μας πει κάποιος “τι καταλαβαίνουν από την έννοια ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”….. Μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, αλλά πώς προέκυψε στη σημερινή εποχή; Γιατί σήμερα είναι το καλύτερο σενάριο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ