Η έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που εξαπάτησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Ελαιοχώρι, είχε αποτέλεσμα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Υπενθυμίζουμε ότι, ο δράστης μετέβη στην οικία της 84χρονης, όπου προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. πραγματοποίησε «έλεγχο» στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, προφασίστηκε την ύπαρξη διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου πυρκαγιάς, πείθοντας την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει σε μία σακούλα τα χρήματα που διατηρούσε και να τα τοποθετήσει έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας άλλες προφάσεις, παρακίνησε την 84χρονη να εισέλθει στην οικία και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση της, αφαίρεσε τη σακούλα με τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ