– Μετά το παιχνίδι της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», στο «Βερούλειο» δημοτικό γήπεδο, με τον Ορφέα Ξάνθης, που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ο πρώην προπονητής του Α.Ο.Κ., Γιάννης Ταουσιάνης, είχε δηλώσει ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά όχι από το αποτέλεσμα (και την απώλεια των δύο βαθμών).
– Μετά το παιχνίδι του Α.Ο.Κ., στο γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας, με αντίπαλο τον Α.Ο. Καρδίας, που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, ο νέος προπονητής της ομάδας της Καβάλας, Άγγελος Διγκόζης, δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, μιας και προσπάθησαν, πάρα πολύ, για να πετύχουν τον στόχο τους».
– Και στις δύο περιπτώσεις, οι προπονητές έμειναν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, αλλά οι φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των παιχνιδιών.
– Στην πρώτη περίπτωση, η δήλωση του Γιάννη Ταουσιάνη σχολιάστηκε αρνητικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.
– Όμως, οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά και των επιλογών τους, που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ομάδας τους σε ένα παιχνίδι.
– Αυτό κάναμε κι εμείς μετά το παιχνίδι του Α.Ο. Καρδίας με την ομάδα της Καβάλας. Εκφράσαμε την άποψη και τον προβληματισμό μας για ορισμένες επιλογές του προπονητή του Α.Ο. «Καβάλα» στον συγκεκριμένο αγώνα.
– Για κάποιο φίλαθλο, όμως, δικαίωμα να ασκούν κριτική και να εκφράζουν την άποψη τους, έχουν μόνο οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τα παιχνίδια.
– Καταρχάς, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, οι αθλητικοί συντάκτες δεν είναι αποκλειστικοί ρεπόρτερ της ομάδας ποδοσφαίρου, όπως συμβαίνει στις εμπορικές ομάδες και στα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.
– Από κει και πέρα, δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία του δημοσιογράφου στο γήπεδο, για να καταλάβει μερικά πράγματα. Εάν ο φίλαθλος θεωρεί σωστή επιλογή, από τον προπονητή, να χρησιμοποιήσει από την αρχή του παιχνιδιού έναν ποδοσφαιριστή που προερχόταν από τραυματισμό, τον οποίο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο επειδή τραυματίστηκε πάλι(!), είναι δικαίωμα του.
– Όμως, με την επιλογή αυτή, ο προπονητής «σπατάλησε» μία αλλαγή για την ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και, το κυριότερο, έχασε, με νέο τραυματισμό, έναν ποδοσφαιριστή για τα επόμενα παιχνίδια.
– Κι αυτό, δεν χρειάζεται τη φυσική παρουσία του δημοσιογράφου στον αγώνα για να το κρίνει. Επίσης, επελέγη να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός ο Τάσος Δέντσας (σ.σ. αμυντικός μέσος στα προηγούμενα παιχνίδια), ενώ ο Α.Ο.Κ. με το «βάθος» στο ρόστερ, φέτος, διέθετε τρεις ποδοσφαιριστές στη θέση αυτή (Μπάτζιο, Τουμανίδη, Δελή). Ο Τάσος Δέντσας δεν έκανε και την καλύτερη εμφάνιση στη Νέα Μηχανιώνα ως «στόπερ».
– Ακόμα, στο αρχικό σχήμα χρησιμοποιήθηκαν μαζί δύο κεντρικοί επιθετικοί, ο Μάρκο Παβίσεβιτς και ο Γιώργος Λίτσκας. Αντιλαμβανόμενος, ο προπονητής, ότι αυτό το επιθετικό σχήμα δεν «βγαίνει», απέσυρε από το παιχνίδι τον δεύτερο και έβαλε από το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου τον Στέλιο Μπλιο.
– Και ερωτούμε, τον αγαπητό φίλαθλο, χρειάζεται να παρακολουθήσει κάποιος το παιχνίδι, για να αντιληφθεί ότι ορισμένες επιλογές και κινήσεις του προπονητή επηρέασαν την προσπάθεια της ομάδας, η οποία, στο τέλος, δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα;
– Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τη διαφορετική άποψη, τεκμηριωμένα όπως καταθέσαμε τη δική μας και όχι τα εύκολα απαξιωτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ