-Δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την λειτουργία του ο σύνδεσμος φιλάθλων «Γαλάζιοι Αργοναύτες», χωρίς να έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν μεγάλο πυρήνα μελών. Στο λεγόμενο οπαδικό κίνημα, το Α και το Ω είναι η μαζικότητα. Σύνδεσμοι που δεν έχουν ευρεία βάση μελών, είναι «καταδικασμένοι» να αναστείλουν, αργά, ή γρήγορα, την λειτουργία τους. Έτσι έγινε με τον σύνδεσμο των οργανωμένων φιλάθλων του Α.Ο.Κ., «Γαλάζιοι Αργοναύτες». Τα τελευταία έτη, ήταν περισσότερο μία καλή παρέα φιλάθλων που στήριζαν τον Α.Ο.Κ., παρά ένας δυναμικός σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων. Κι αυτό, το αναφέρουμε χωρίς καμία πρόθεση να υποτιμήσουμε την προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου. Είναι η πραγματικότητα.

-Όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας του συνδέσμου «Γαλάζιοι Αργοναύτες», είναι και αυτά που αναφέρει ο αγαπητός, Γιάννης Καραμάνης, στην ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο. Πρωτίστως είναι, η πολυετής απουσία της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ., από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μετά την «εποχή Μάκη Ψωμιάδη», ο Α.Ο.Κ. καθηλώθηκε στις χαμηλές εθνικές κατηγορίες και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μία νέα γενιά φιλάθλων. Έσπασε, λοιπόν, ένας κρίκος στην μακρόχρονη ιστορία του οπαδικού κινήματος στην Καβάλα. Αφού δεν ανανεώθηκε και δεν ενδυναμώθηκε το οπαδικό κίνημα, μοιραία δυσκόλεψε την προσπάθεια της ομάδας ποδοσφαίρου να ξεφύγει από το (αγωνιστικό) τέλμα.

-Είμαστε βέβαιοι, ότι η καλή παρέα των «Γαλάζιων Αργοναυτών», θα παραμείνει δίπλα στον Α.Ο.Κ. και «στις επάλξεις του αγώνα», ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει, πάλι, το μεγάλο λαϊκό έρεισμα που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες. Εμείς, ωστόσο, θέλουμε τους «Γαλάζιους Αργοναύτες» να είναι μέσα και όχι δίπλα στην προσπάθεια όλου του Οργανισμού που λέγεται Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα». Καλούμε τα μέλη του συνδέσμου, να ενταχθούν στον Ερασιτέχνη και να εργαστούν ώστε να μεγαλώσει ο Οργανισμός. Να συμμετέχουν στα όργανα του αθλητικού σωματείου και στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων για το μέλλον του. Αυτή η βοήθεια είναι πιο σημαντική, από την παρουσία στην κερκίδα και στα παιχνίδια της ομάδας ποδοσφαίρου.

-Το ίδιο πρόβλημα που οδήγησε τον σύνδεσμο «Γαλάζιοι Αργοναύτες» στην αναστολή της λειτουργίας του, αντιμετωπίζει και το ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο. «Καβάλα». Θέλουν να φτάσει και ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. στην δυσάρεστη απόφαση της αναστολής λειτουργίας του σωματείου; Διότι, με «μαθηματική ακρίβεια» οδηγούμαστε προς τα εκεί! Θεωρούμε πως το ποσό των είκοσι (20) ευρώ, για την εγγραφή και την (ετήσια) συνδρομή μέλους, δεν είναι απαγορευτικό. Είναι κρίμα να σταματήσει την λειτουργία του ένα αθλητικό σωματείο, με σχεδόν εξηντάχρονη ιστορία, επειδή οι Καβαλιώτες δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν είκοσι ευρώ, για να εγγραφούν μέλη σ’ αυτό. Δεν απευθύνουμε κάλεσμα, αλλά εκφράζουμε μία «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον του Α.Ο. «Καβάλα»! Η διάλυση των «Γαλάζιων Αργοναυτών», είναι ένα «καμπανάκι κινδύνου». Πρέπει να το ακούσουμε και να προλάβουμε τα χειρότερα, για τον κορυφαίο σύλλογο του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ