OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Η στάση του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) απέναντι στη δήμαρχο Καβάλας, για το ζήτημα της παραχώρησης της ακτής «Καλαμίτσα» και το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Πολεοδομία για το κατάστημα Mercedes, είναι μία ακόμα απόδειξη του τρόπου που το ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα η κεντρική διοίκηση, αντιμετωπίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Και συγκεκριμένα, τις διοικήσεις των Δήμων της χώρας, που δεν ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο των κυβερνώντων κομμάτων.
– Οι πολιτικοί που ευαγγελίζονταν, όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, την εδραίωση της αξιοκρατίας, της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών, για τους πολίτες και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξακολουθούν να λειτουργούν με την παλαιοκομματική τακτική, ενώ με περίσσιο θράσος, κατακρίνουν όποιον και όποια δεν «συμπλέει» πολιτικά μαζί τους!
– Το ελληνικό κράτος, δυστυχώς, παραμένει έντονα συγκεντρωτικό, αυταρχικό και εκδικητικό, απέναντι στους πολίτες του και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσες «μεταρρυθμίσεις» κι αν γίνουν, έχουν στόχο να αυξήσουν την εξουσία και τη δύναμη της κεντρικής διοίκησης, γιατί οι πολιτικάντιδες φοβούνται να χάσουν τον έλεγχο και οι κρατικοί λειτουργοί τις θέσεις τους.
– Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤ.Α.Δ. και αρκετοί άλλοι καρεκλοκένταυροι, λειτουργούν σαν να διαχειρίζονται τα «τσιφλίκια» των πατεράδων, ή των παππούδων τους. Και αντιμετωπίζουν ορισμένους δημάρχους ως αντιπάλους της κεντρικής διοίκησης, που δεν έχουν δικαιώματα, αλλά μόνο υποχρεώσεις προς το κράτος.
– Αυτό το «ανακριτικό ύφος» που λανσάρουν ο επικεφαλής και ορισμένα μέλη του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», είναι πολύ ενοχλητικό και προκλητικό συνάμα. Όταν κάποιος ασκεί αντιπολίτευση, δεν σημαίνει ότι είναι «ανακριτής», ή «εισαγγελέας», που θα τιμωρήσει τους διοικούντες για τυχόν παραλείψεις, λάθη, ακόμα και παραβάσεις καθήκοντος.
– Ας χαλαρώσουν, λοιπόν, οι συμπολίτες και ας κατανοήσουν, ότι όλοι είμαστε στο ίδιο «στρατόπεδο» και αγωνιζόμαστε για το κοινό συμφέρον, που είναι το συλλογικό συμφέρον. Και, επιτέλους, ας δείξουν τον σεβασμό που αρμόζει προς τους αιρετούς που διοικούν, που δεν είναι «υπάλληλοι» τους, για να «στέκονται σούζα», ή για να «τσακίζονται» στις υποδείξεις τους.
– Για πολλοστή φορά, η πλειοψηφία ασκεί τη διοίκηση και η αντιπολίτευση έλεγχο. Καταθέτει προτάσεις, αλλά δεν προσπαθεί να τις επιβάλλει στους διοικούντες. Εάν επιθυμούν να κάνουν «πολεμική αντιπολίτευση», οφείλουν να γνωρίζουν πως θα κρίνονται, εξίσου αυστηρά, για την επιλογή αυτή.
– Τελευταία παράκληση προς τον φίλτατο Μιχάλη Καπέτη, εκπρόσωπο του συνδυασμού στην επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, ας προσπαθήσει να αλλάξει τη διάθεσή του, ώστε να μην προκαλείται εκνευρισμός και ένταση στις συνεδριάσεις. Δεν προσφέρει τίποτα στην προσπάθεια που γίνεται, με «αιχμή του δόρατος» τη «Δημωφέλεια», το ανακριτικό ύφος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ