• Διαβάσαμε την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο τμήμα πετοσφαίρισης που λειτουργεί στην Ελευθερούπολη, καθώς και την απάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Γ.Σ. Ελευθερούπολης.
  • Καταρχάς, για να γνωρίζουν τα μέλη της διοίκησης του Γ.Σ. Ελευθερούπολης, η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. εστάλη και δημοσιεύτηκε από περισσότερα του ενός τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ακόμα κι αν δημοσιευόταν από ένα, το οποίο αναφέρουν στην απάντηση τους, όφειλαν να στείλουν δελτίο Τύπου προς όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και όχι επιλεκτικά μόνο σ’ αυτό που αναφέρουν.
  • Από κει και πέρα, η απάντηση δεν μας διαφώτισε για το πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο φαίνεται πως θέλουν να ξεπεράσουν χωρίς μεγαλύτερο θόρυβο. Η «πέτρα του σκανδάλου», ισχυρίζονται, είναι οι γονείς των παιδιών, που ζήτησαν από τη διοίκηση του συλλόγου να επαναδραστηριοποιήσει το τμήμα πετοσφαίρισης. Μάλιστα, μία ομάδα γονιών, δήλωσε ότι θα αναλάβει τη λειτουργία του τμήματος! Η πίεση, λοιπόν, που άσκησαν οι γονείς, «ανάγκασε» τους διοικούντες τον Γ.Σ.Ε. να ικανοποιήσουν το αίτημα. Αν και δηλώνουν, ακόμα και σήμερα, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την πετοσφαίριση.
  • Η διοίκηση του Γ.Σ.Ε., αναφέρει η ανακοίνωση, ουδέποτε πρότεινε στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να αναλάβει το τμήμα πετοσφαίρισης της Ελευθερούπολης. Πώς να το προτείνει, αφού δεν υπήρχε τμήμα πετοσφαίρισης και το ενδιαφέρον, από τον τοπικό σύλλογο, να λειτουργήσει; Τα παιδιά, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του τμήματος πετοσφαίρισης του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και γυμνάζονταν με προπονητές του τμήματος τα τελευταία δύο έτη.
  • Τα παιδιά αυτά, επομένως, ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο. «Καβάλα». Το ερώτημα είναι, πως θα ιδρύσει τμήμα πετοσφαίρισης ο Γ.Σ. Ελευθερούπολης, με αθλήτριες που ανήκουν σε άλλο σύλλογο; Ζητήθηκε από τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. η αποδέσμευση των αθλητριών και συμφώνησε;
  • Υπάρχει και το ηθικό ζήτημα. Εφόσον οι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στον Γ.Σ.Ε., γιατί δεν ενημέρωσαν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., παρά πήγαν απευθείας στη διοίκηση του συλλόγου της Ελευθερούπολης; Κι αν δεν ήθελαν να μιλήσουν με τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., γιατί η διοίκηση του Γ.Σ.Ε. δεν ενημέρωσε την αντίστοιχη του Α.Ο.Κ. για το αίτημα των γονέων, ώστε το ζήτημα να λυθεί (πολιτισμένα) σε διοικητικό επίπεδο και να μη διαταραχθεί η σχέση των δύο σωματείων;
  • Δηλαδή, μπορούν αύριο να μαζευτούν οι γονείς και οι κηδεμόνες είκοσι παιδιών του τμήματος πετοσφαίρισης του Α.Ο.Κ., να αποφασίσουν να πάρουν τα παιδιά τους από τον σύλλογο και να ιδρύσουν δικό τους αθλητικό σωματείο; Λυπούμαστε, αλλά αυτή δεν είναι η ορθολογική πρακτική. Είναι δικαίωμα των γονιών, να επιλέξουν το σωματείο που θα εγγραφούν τα παιδιά τους. Επί δύο έτη, όμως, τα παιδιά μάθαιναν πετοσφαίριση στον Α.Ο.Κ. Οφείλουν, επομένως, να ενημερώσουν τον σύλλογο που τα φιλοξενεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ