Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Στέφανος, με την κοινωνικότητα και την απλότητα που δείχνει, στοιχεία που τον κάνουν πολύ προσιτό σε όλους, από τους άρχοντες έως τους απλούς πολίτες και βεβαίως, τους κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης. Η κίνηση να προσκαλέσει τις τοπικές αρχές και τον κλήρο στη λιτή, αλλά χαρμόσυνη, τελετή κοπής της βασιλόπιτας στο Επισκοπείο, προστέθηκε στα θετικά σημεία της παρουσίας του, που συμπλήρωσε ένα μήνα, στην Καβάλα. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας και μοιράζομαι, για πρώτη φορά, αυτές τις άγιες ημέρες», είπε πριν κόψει τη βασιλόπιτα, ενώ στην ομιλία του ανέφερε ότι, το 2018 θα είναι αφιερωμένο, από την Εκκλησία της Ελλάδας, στη νεολαία, διότι είναι η ελπίδα του τόπου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τόνισε, ακόμα, ότι την περίοδο αυτή, εκτός από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, πρέπει να δείξουμε αγάπη και στον εαυτό μας, τον οποίο, πολλές φορές, παραμελούμε για χάρη των άλλων. «Εάν δεν «φωτιστούμε» πρώτα εμείς, δεν θα μπορέσουμε να «φωτίσουμε» τους άλλους», σημείωσε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πρόσφυγες και δήλωσε ότι, θα επισκεφθεί, σύντομα, το κέντρο φιλοξενίας στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσφερε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε καθένα και καθεμία προσκεκλημένο και προσκεκλημένη, αντίστοιχα, όσο μία χορωδία νέων αγοριών και κοριτσιών τραγουδούσαν παραδοσιακά κάλαντα. Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο βουλευτής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κ.ά. εκπρόσωποι αρχών και Υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ