Στην αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και μειοψηφίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Ε.Υ.Κ.) Καβάλας προστέθηκε ένα ακόμα περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, το μέλος της Γραμματείας Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), Γιάννης Γιαγκίδης, ο οποίος μίλησε για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της μειοψηφίας από την εκλογική διαδικασία στο τοπικό σωματείο επισιτισμού-τουρισμού.

Οι έχοντες την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, είπε, εκτός του ότι έκαναν τις εκλογές στα «μουλωχτά», όταν ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της μειοψηφίας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, επενέβησαν κάποια «εύσωμα» άτομα, τα οποία τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο beach bar στην Κεραμωτή, όπου έγιναν οι εκλογές! «Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε έλεγχο στην πλειοψηφία και δεν θα μας πτοήσει η τακτική της», δήλωσε.

Το κύριο θέμα της συνέντευξης Τύπου, ήταν η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού στις 20 Ιουλίου 2017. Η κατάσταση, όπως ανέφερε η Ρούλα Χατζητοπαλούδη, δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Εκτός από τη σημαντική μείωση στον μισθό τους, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους σε άλλους κλάδους, όπως είναι η μη εφαρμογή κλαδικής σύμβασης εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και οι επαγγελματικές ασθένειες.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον κλάδο, αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που προωθούν κυβέρνηση και αστικές δυνάμεις. Γιατί, στην ανάπτυξή τους δεν είναι όλοι κερδισμένοι, δεν είναι όλοι μία οικογένεια, που θέλουν να παρουσιάσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Υπάρχουν αυτοί που δίνουν ακόμα και τη ζωή τους και είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι και υπάρχουν και αυτοί που καρπώνονται όλο τον πλούτο, τον ιδρώτα των εργαζομένων, είναι οι πολύ λίγοι, οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Γι’ αυτό, στις 20 Ιουλίου συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία, «σπάμε» το φόβο και ενώνουμε τις δυνάμεις, δίνοντας μαζική, μαχητική απάντηση στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, μεταξύ άλλων, η γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Καβάλας και εργαζόμενη στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ