-«Η αποχώρηση του Γιάννη, του διαδόχου μου και όσων πριν από εμένα για τους ίδιους λόγους με εμένα, είναι μία σαφής ένδειξη ότι το θέμα δεν έγκειται σε αυτούς τους ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να ηγηθούν, αλλά σε μία ευρύτερη κουλτούρα απάθειας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων από τοπικούς πολιτικούς, δημάρχους και επιχειρήσεις». Η παραπάνω δήλωση, για την ακρίβεια ανάρτηση στο διαδίκτυο, έγινε από τον Alexander Haditaghi, πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, πριν από μερικές ημέρες.

-Στο τελευταίο μας άρθρο, αναφερθήκαμε στην σχέση μεταξύ των δημάρχων Καβάλας και του αθλητισμού, η οποία έχει, δυστυχώς, ευκαιριακό χαρακτήρα. Ο Alexander Haditaghi έγινε πιο συγκεκριμένος, λόγω της προσωπικής εμπειρίας που είχε και εντόπισε την πραγματική αιτία του διαχρονικού προβλήματος στην Καβάλα. «Είναι μία ευρύτερη κουλτούρα απάθειας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έχει άδικο; Δυστυχώς όχι!

-Αυτή η «κουλτούρα απάθειας» ανέδειξε τον Θόδωρο Μουριάδη δήμαρχο για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Και σήμερα, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες βιώνουν τις «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» του στην διοίκηση του Δήμου. Το 60% (και άνω) των Καβαλιωτών με δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές, δεν ενδιαφέρονται ποιος ασκεί την διοίκηση στον Δήμο. Η πλειοψηφία των δημοτών εθίστηκε στην αποχή και δεν ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα. Υπάρχει και η μερίδα που κάνει απαξιωτική κριτική, αλλά από πράξεις μηδέν! «Ένας ξένος έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και χορηγός της ομάδας σας, ενώ το 99,99% των ντόπιων, ή πλούσιων ατόμων, δεν θα γράψει καν επιταγή εκατό ευρώ», έγραψε ο Καναδός επιχειρηματίας. Θυμόμαστε την υπόσχεση που έδωσε ο Γιώργος Καλαντζής, πρώην βουλευτής και υπουργός, ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού του 2022 σε κεντρικό καφέ-μπαρ της πόλης, όταν έγινε η παρουσίαση των εμφανίσεων του Α.Ο.Κ. για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Ήταν μερικές εβδομάδες μετά από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Alexander Haditaghi από τα διοικητικά πράγματα της ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Γ. Καλαντζής δήλωσε ότι θα βάλει δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ αν βρεθούν δέκα ακόμα Καβαλιώτες που θα βάλουν το ίδιο χρηματικό ποσό, για να καλυφθεί ένα ποσοστό της οικονομικής δαπάνης την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Ήταν μία (ακόμα) ανεκπλήρωτη υπόσχεση!

-Το καλοκαίρι του 2021, επίσης, όταν κρινόταν η ύπαρξη του Α.Ο.Κ. στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δίνονταν αλλεπάλληλες μάχες απέναντι στο πολιτικό και ποδοσφαιρικό κατεστημένο, για να συμμετέχει ο σύλλογος στο πρωτάθλημα της Super League 2, ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε πως είναι καλύτερα να γίνει μία «νέα αρχή» από την Γ΄ εθνική κατηγορία! Έκτοτε, ο ένθερμος υποστηρικτής του Α.Ο.Κ. από την παιδική ηλικία, δεν ξαναμίλησε για την αγαπημένη του ομάδα.

-Τι να πούμε για τους πρώην μετόχους της Π.Α.Ε., Αντώνη Αντωνίου, Σωτήρη Δεληκάρη, Αντώνη Κατσαμακίδη, οι οποίοι παρέδωσαν μία ομάδα «στα πρόθυρα της κατάρρευσης» στον Alexander Haditaghi το καλοκαίρι του 2021. Κι από τότε «έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους», αν και άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, ενώ θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, τουλάχιστον, για να στηρίξουν τον Α.Ο.Κ. με την παρουσία τους στο γήπεδο.

-Αλλά, περιμένουμε και από τον Alexander Haditaghi να έρθει στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στους αγώνες της Super League 2, εκτός από την χορηγία που ευελπιστούμε ότι θα δώσει και φέτος στον Α.Ο.Κ. Δεν αρκεί ένα μήνυμα προς την τοπική κοινωνία να συσπειρωθεί και να υποστηρίξει την ομάδα με περισσότερα από λόγια. Και υποσχέσεις, προσθέτουμε, φίλε Alexander. Εις το επανιδείν στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ