Ολοκληρώθηκε το 15ο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι παίδων-κορασίδων, που έγινε στην Καβάλα από 14 έως 17 Δεκεμβρίου 2023 στην Μεγάλη Λέσχη. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η ομάδα της «Ευβοϊκής», η οποία στον τελευταίο γύρο που θα έκρινε τον τίτλο νίκησε, σε έναν αμφίρροπο αγώνα, τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας με το οριακό 3,5-2,5 και τερμάτισε στην 1η θέση με 10 βαθμούς, αφήνοντας τον Σ.Ο. Καβάλας στους 8 βαθμούς και εκτός βάθρου νικητών (4η θέση). Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης, με 9 βαθμούς, η Σ.Α. Συκεών Νεάπολης (2η θέση) και ο Α.Μ.Ο. Γαλαξίας Θεσσαλονίκης (3η θέση). Στον τελευταίο γύρο, η ομάδα των Συκεών-Νεάπολης επικράτησε με 3,5-2,5 του Πειραϊκού, ενώ ο «Γαλαξίας» αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με τον Ο.Φ.Η. Την εξάδα, που χαρίζει απ’ ευθείας πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος του 2024, συμπληρώνουν με 8 βαθμούς, ο Σ.Ο. Καβάλας, ο Ο.Φ.Η. (5η θέση) και η Ακαδημία Νέου Ψυχικού (6η θέση). Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι διεξήχθη ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα, ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και πολλές συναντήσεις κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Επίσης, απονεμήθηκαν πλακέτες στους νικητές κάθε σκακιέρας: 1η σκακιέρα Νικόλαος Πούπαλος (Πειραϊκός), 2η σκακιέρα Φίλιππος Ράπτης (Ευβοϊκή), 3η σκακιέρα Ιωάννης Κηρυττόπουλος (Ευβοϊκή), 4η σκακιέρα Πέτρος Παπακυριακού (Σ.Ο. Καβάλας), 5η σκακιέρα Αγάπη Τζεμπελίκου (Μαχητές Πειραιά), 6η σκακιέρα Βασιλική Κοντογιάννη (Ο.Φ.Η.).

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους αρχηγούς των σωματείων για την συνεργασία τους, τους διαιτητές των συναντήσεων που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τα παιδιά που αγωνίστηκαν επιδεικνύοντας εξαιρετικό ήθος και ευγενή άμιλλα και τους συνοδούς που ήταν αρωγοί στην διοργάνωση. Ακόμα, ευχαριστούν τους συνδιοργανωτές Δήμο Καβάλας, «Δημωφέλεια», Επιμελητήριο Καβάλας, που στήριξαν μία μεγάλη σκακιστική διοργάνωση, που πρόβαλε την πόλη και προσέλκυσε επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούν, επίσης, τα «Κοσμήματα Αντιγόνη», για την ευγενική τους προσφορά.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν τις απονομές, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των συνοδών των σωματείων στην πόλη, με ξεναγό τον Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ