– Διαβάσαμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για το θέμα της διεκδίκησης των κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγαζόταν το νοσοκομείο Καβάλας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας (απέναντι από το Καρνάγιο).
– Τόσο ο Θόδωρος Μουριάδης, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, όσο και οι: Μάκης Παπαδόπουλος και Άρης Βέρρος, εκτιμούν ότι η δημοτική αρχή πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διασφαλίσει το ποσοστό συνιδιοκτησίας του ακινήτου με το ελληνικό δημόσιο.
– Κι εμείς αναρωτιόμαστε το εξής. Έχει, πλέον, κάποιο νόημα να κάνει την κίνηση αυτή; Πέρασαν έξι χρόνια από την μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στο καινούργιο κτίριο στον Άγιο Σίλα. Αν έπρεπε ο Δήμος Καβάλας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, έπρεπε να το είχε κάνει τότε.
– Εάν προσφύγει τώρα στα δικαστήρια, όπως επιθυμεί το ελληνικό δημόσιο, θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια, τουλάχιστον, έως ότου υπάρξει απόφαση υπέρ της μιας, ή της άλλης πλευράς.
– Αυτό είχε ειπωθεί σε μία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης θητείας, με δήμαρχο τον Κωστή Σιμιτσή, ενώ το υπαινίχθηκε και ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν επισκέφτηκε, πιο πρόσφατα, την Καβάλα.
– Ο Κωστής Σιμιτσής επαναπαύτηκε ότι ο Δήμος Καβάλας κατέχει το 80% του ακινήτου, ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε ότι: «όλοι ξέρουμε, ότι εμείς είχαμε εγγράψει στο Εθνικό Κτηματολόγιο πως το ογδόντα τοις εκατό του κάτω νοσοκομείου ανήκει στο Δήμο Καβάλας» και δεν προσέφυγε στα δικαστήρια.
– Και γιατί να προσφύγεις, όταν έχεις νομικά επιχειρήματα ότι το κτίριο σου ανήκει (σε ποσοστό 80%);. Δεν είναι περίεργο, όμως, ότι και το ελληνικό δημόσιο δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να αμφισβητήσει το 80% της ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας;
– Εάν αισθάνεται απολύτως σίγουρο, ότι του ανήκει εξ’ ολοκλήρου (100%), όπως ισχυρίζεται, γιατί δεν προχώρησε, τόσα χρόνια, στην αξιοποίηση του ακινήτου; Μήπως υπάρχει, πραγματικά, πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς;
– Κατά την άποψη μας, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε την πολυτέλεια, στην εποχή αυτή, να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ακίνητο. Είναι προτιμότερο να αγοράσει μερικές καπναποθήκες, όπως άρχισε να κάνει, για να διασώσει την ιστορία της πόλης, παρά να αφιερώσει χρόνο και χρήμα, άραγε οι φίλτατοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκαν ποιος θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και τη δαπάνη για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, για μία αμφισβητούμενη υπόθεση.
– Εάν το ελληνικό δημόσιο βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει το ακίνητο, η Καβάλα θα είναι, πάλι, κερδισμένη.