-Επιμένουν ορισμένοι να υποβαθμίζουν και να τορπιλίζουν την προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων, της Αναστασίας Ιωσηφίδου και του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Κλειτσιώτη, για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. «Έχει καταντήσει μία φαιδρότητα», σχολίασε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κιοσσές, ο οποίος δεν βλέπει θετικά την συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία. Αν και σχολιάζει την διαδικασία, δεν επιχειρηματολογεί γιατί η προσπάθεια αυτή είναι «θνησιγενής». Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές φαίνεται ότι τα «βρήκαν» και δήλωσαν ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, που θα αναδείξει τον επικεφαλής του (κοινού) συνδυασμού. Αφού συμφώνησαν, δεν καταλαβαίνουμε την «πρεμούρα» που έχουν μερικοί για να «χαλάσει το προξενιό», που έγινε με «παρέμβαση» του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου (Μπάμπη) Δράκου.

-Ασκούν κριτική στον Χαρ. Δράκο επειδή παρενέβη, για να ενώσει τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας δυνατός συνδυασμός, που θα είναι σοβαρός αντίπαλος του συνδυασμού του νυν δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, στις (δημοτικές) εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Αν ο Χαρ. Δράκος παρέμενε αδιάφορος, θα δεχόταν, πάλι, την κριτική, γιατί άφησε τον πολιτικό χώρο διασπασμένο και έδωσε το πλεονέκτημα, για την νίκη, στον Θ. Μουριάδη. Επίσης, «κατηγορήθηκε» για τον «αποκλεισμό» άλλων υποψηφίων από την διαβούλευση. Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Χρυσανίδης διαφώνησε με την δημοσκόπηση και διαχώρισε την θέση του. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας από την Αναστασία Ιωσηφίδου αλλά την απέρριψε, γιατί θεωρεί την δική του υποψηφιότητα ικανότερη να νικήσει τον Θ. Μουριάδη. Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αν και στηρίζεται από στελέχη του κόμματος αυτού. Ποιος υποψήφιος απέμεινε; Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δεν ανακοίνωσαν τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξουν στον Δήμο Καβάλας.

-Είμαστε αισιόδοξοι, ότι η συνεργασία της Αν. Ιωσηφίδου και του Κ. Κλειτσιώτη όχι μόνο θα υλοποιηθεί, αλλά θα είναι και η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Το βέβαιο είναι, πως ο συνδυασμός που σχηματιστεί, θα πάρει υψηλότερο ποσοστό από εκείνο που θα έπαιρνε καθένας χωριστά. Η κοινή κάθοδος δεν ευνοεί τον Θ. Μουριάδη, ούτε και τους λοιπούς υποψήφιους που προαναφέραμε. Τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά! Η αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας θα επιτευχθεί με έναν δυνατό συνδυασμό των δυνάμεων που είναι απέναντι στην σημερινή δημοτική Αρχή. Η συνεργασία των δυνάμεων αυτών είναι «μονόδρομος», για να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες νίκης. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να το αντιληφθεί, θα είναι ο ζημιωμένος των εκλογών.

-Η Αν. Ιωσηφίδου και ο Κ. Κλειτσιώτης πρέπει να συνεχίσουν, απτόητοι, για να οργανώσουν καλά τον συνδυασμό τους. Και τον Οκτώβριο, θα κριθούν για την επιλογή τους, από τον Καβαλιώτικο λαό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ