-Ο Alexander Haditaghi, αν μη τι άλλο, έχει την ικανότητα να κάνει τους άλλους να ονειρεύονται, αλλά όχι να βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός! Όταν ήρθε στην Καβάλα και ανέλαβε την ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ., μίλησε για τον στόχο της ανόδου στην Super League. Είναι «όνειρο θερινής νυκτός» η επιστροφή του Α.Ο.Κ. στην υψηλότερη εθνική (και επαγγελματική) κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Δεν νομίζουμε. Αλλά για να επιτευχθεί, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι η ενότητα.

-Στην Καβάλα ζει μία σημαντική μερίδα συμπολιτών που υποστηρίζουν άλλα σωματεία και ιδιαίτερα τα λεγόμενα λαοφιλή σωματεία που αγωνίζονται στην Super League και έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ακόμα κι αν ο Α.Ο.Κ. ανέλθει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, ακόμα κι αν κατακτήσει έναν τίτλο, το κύπελλο Ελλάδας ας πούμε, οι συμπολίτες αυτοί δεν πρόκειται να γίνουν φίλαθλοι της ομάδας της πόλης.

-Ο Alexander Haditaghi θέλει να ενώσει όλους τους υπόλοιπους, που ενδιαφέρονται πολύ, ή λιγότερο, για τον Α.Ο.Κ. Αφού δοκίμασε ως ιδιοκτήτης και «απέτυχε» να οδηγήσει τον Α.Ο.Κ. στην Super League αναλαμβάνει μία νέα πρωτοβουλία, για να γίνει ο Α.Ο.Κ. ένας αθλητικός Οργανισμός που θα στηρίζεται στους φιλάθλους τους, αλλά και σε όσους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και θέλουν να βοηθήσουν την τοπική ομάδα. Το μοντέλο που προτείνει είναι, οι φίλαθλοι μέτοχοι να διαμορφώσουν το μέλλον του συλλόγου. Όχι ένας κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών, ο οποίος θα βάζει χρήματα για την ανάπτυξη της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά θα δέχεται κακοπροαίρετη κριτική και πόλεμο από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Ως ιδιοκτήτης δαπάνησε σε μία αγωνιστική περίοδο, όπως ανέφερε, το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ (συν 150.000 ευρώ για την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου του Α.Ο.Κ. στο Κρυονέρι). Μόνο ο αείμνηστος Μάκης Ψωμιάδης έβαλε, ίσως, περισσότερα χρήματα στον Α.Ο.Κ., για να τον οδηγήσει από την Γ΄ εθνική κατηγορία στην Super League. Κι εκείνος πολεμήθηκε από το πολιτικό, το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και μερίδα της τοπικής κοινωνίας. Ο Α.Ο.Κ. το «πλήρωσε» με την αποβολή από την Super League μέσα σε ένα καλοκαίρι, με πολιτική απόφαση ενός τύπου, ο οποίος σήμερα διεκδικεί την προεδρία κόμματος! Αναφερόμαστε στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος τότε ήταν υπουργός πολιτισμού (και αθλητισμού) και σήμερα υποψήφιος για την προεδρία του Πα.Σο.Κ. Αναρωτιόμαστε πόσοι Καβαλιώτες φίλαθλοι θα τον ψηφίσουν τον Οκτώβριο.

-Είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνει ο Alexander Haditaghi, μία Π.Α.Ε. «λαϊκής βάσης», την οποία είχε προτείνει κάποτε ο Κώστας Λιόλιος, πρώην πρόεδρος του συλλόγου των διαχρονικών ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ.; Νομίζουμε πως η πρωτοβουλία του Alexander Haditaghi έχει στόχο να πετύχει την οικονομική αυτοτέλεια του Α.Ο.Κ., για να μην εξαρτάται από τα χρήματα της φορολογίας των εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια (στοίχημα) και του συμβολαίου για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League 2. Η προηγούμενη Π.Α.Ε. εισέπραξε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό από τα χρήματα αυτά. Τα υπόλοιπα «σβήστηκαν στο χιόνι»! Έχοντας οικονομική αυτοτέλεια, ο Α.Ο.Κ. δεν θα κινδυνεύσει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει με άλλα σωματεία «μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου».

-Ο Καναδός επιχειρηματίας δεν απευθύνεται στους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους, για να αγοράσουν μετοχές 500 έως 2.500 ευρώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας. Και είναι αρκετό! Απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που μπορούν να διαθέσουν τα χρηματικά ποσά που προαναφέρθηκαν, ακόμα και υψηλότερα. Αντί να δώσει κάποιος μία διαφήμιση 500 ευρώ, ή μία χορηγία 2.000 ευρώ, είναι χρησιμότερο να αγοράσει μετοχές. Και να ενισχυθεί από τον Alexander Haditaghi με ισόποση δόση, για να αποκτήσει διπλάσιο αριθμό μετοχών. Δεν είναι προτιμότερο, από το να τοποθετηθεί μία πινακίδα στο γήπεδο, ή μία «στάμπα» στην φανέλα της ομάδας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ