-Με μία λέξη, είναι ΤΡΑΓΙΚΟΣ! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, είναι μακράν ο χειρότερος που επιλέχθηκε στην συγκεκριμένη θέση στα (αρκετά) χρόνια που παρακολουθώ, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά, τις συνεδριάσεις του συλλογικού οργάνου. Αποδείχτηκε, στο διάστημα των μερικών μηνών, εντελώς κατάλληλος και είναι η βασική αιτία για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε συνεδρίαση.

-Ίσως είναι ο στόχος του και της δημοτικής Αρχής, την οποία υπερασπίζεται μονίμως, να υποβαθμίσουν, να εξευτελίσουν και εν τέλει, να απαξιώσουν το κορυφαίο όργανο λήψης συλλογικών αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για μία θλιβερή παρουσία στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας. Δίνει την εντύπωση, στους λιγοστούς θεατές των συνεδριάσεων, ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται από υποχρέωση προς τον νόμο και είναι αγγαρεία!

-Έχει χάσει τον έλεγχο, προκαλεί προστριβές, εντάσεις και επιτίθεται φραστικά στους δημοτικούς συμβούλους! Για την διαδικασία των συνεδριάσεων, εκεί δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την αντικειμενικότητά του! Για παράδειγμα, στην τελευταία συνεδρίαση και μετά την συζήτηση της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021, δεν ανακοίνωσε καν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! Κι όταν του ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι, συγκεκριμένα η Δήμητρα Τσανάκα, να ενημερώσει το Σώμα για το αποτέλεσμα, απάντησε μονολεκτικά ότι το θέμα εγκρίθηκε!

-Δυστυχώς, ο Κ. Πεφάνης δεν έχει τα προσόντα για την απαιτητική θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Είναι (πολύ) κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών. Η κατωτερότητά του αντανακλά στην επιλογή που έκανε ο Θίοντορ, μεταξύ των περιορισμένων λύσεων που είχε στην ολιγομελή ομάδα του στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν φαίνεται, τέλος, να έχει διάθεση να βελτιωθεί. Κρίμα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ