(φωτο, από άλλη περιοχή ως προτεινόμενο δείγμα πινακίδων οδοσήμανσης)

Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά στα γραφεία μας και ρώτησε ο οδηγός κάποιον περαστικό: -«Παρακαλώ, αυτή είναι η οδός Ελλην. Δημοκρατίας»;;; -Ναι, του είπε και συνέχισε να ανηφορίζει με το αυτοκίνητό του. Πριν λίγες μέρες σταμάτησε απέναντι από τα γραφεία μας, ένα άλλο ΙΧ αυτοκίνητο και μας ρωτούσε ο οδηγός του, αν είναι εδώ η Ελληνικής Δημοκρατίας και που είναι το νούμερο τάδε.

Γίνεται αντιληπτό, ότι το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο, σε μια πόλη όπως η Καβάλα, που θέλουμε (τρομάρα μας) να την θεωρούμε τουριστικά αναπτυσσόμενη, να μην υπάρχει πουθενά πινακίδα οδοσήμανσης, αλλά και σχεδόν πουθενά, αρίθμηση σπιτιών, καταστημάτων και γραφείων. Ακόμη και στους πιο κεντρικούς δρόμους, σπάνια μπορεί κανείς να εντοπίσει πινακίδα οδοσήμανσης. Βέβαια, οι νεώτεροι, χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία και με GPS καταφέρνουν ευκολότερα να βρίσκουν τα σημεία που αναζητούν μέσα στην πόλη, αλλά αυτή την ευκολία δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα αυτοί που είναι κάποιας ηλικίας ή κάποιου άλλου μορφωτικού επιπέδου.

Νομίζουμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να γίνει κάποιος προγραμματισμός, να κατασκευαστούν πινακίδες οδοσήμανσης στα Ελληνικά και στα Λατινικά, ενώ είναι απαραίτητο, να τοποθετηθούν και αριθμοί τουλάχιστον ένας σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Μόνο σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν τέτοιες πινακίδες, όπως είναι η συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, της Παναγίας και της Νεάπολης, με την φροντίδα του τότε Δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ