Εάν ο Makis περάσει στον β΄ γύρο των (δημοτικών) εκλογών, θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο του, να γίνει δήμαρχος Καβάλας!

0

-Ο Makis έχει καταφέρει να κινητοποιήσει μερικούς έμπειρους πολιτικούς παράγοντες, για να «σπρώξουν» την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Και είστε σίγουροι, ότι οι παράγοντες αυτοί μπορούν να τον κάνουν δήμαρχο Καβάλας!

-Δεν το έχει καταφέρει αυτό κανείς άλλος από τους υπόλοιπους υποψήφιους, ούτε καν ο Θίοντορ, ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει την θητεία του στον δημαρχιακό θώκο. Το 2019, βρέθηκε εκείνος στην θέση που βρίσκεται σήμερα ο Makis, όταν στηρίχθηκε από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο και νίκησε την Δήμητρα Τσανάκα στον β΄ γύρο των εκλογών, με ποσοστό συμμετοχής των Καβαλιωτών πολύ χαμηλότερο του πενήντα τοις εκατό!

-Ο Θίοντορ δεν είναι, πλέον, ο «εκλεκτός» του τοπικού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο βρήκε «διάδοχο» και είναι ο Makis για τον Δήμο Καβάλας. Στους άλλους Δήμους (Παγγαίου, Νέστου, Θάσου) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι νυν δήμαρχοι δεν έχουν αντιπάλους και απολαμβάνουν, ακόμα, την εύνοια των εκλογομαγείρων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

-Αν ο Makis, καρντάσια, περάσει στον β΄ γύρο, με οποιονδήποτε απέναντι του, θα είναι ο νικητής! Η αγωνία των πολιτικών υποστηρικτών του, είναι να περάσει στον β΄ γύρο, όπως το πέτυχε ο Θίοντορ το 2019, με «βραχεία κεφαλή», αφήνοντας εκτός του Makis. Για τον Θίοντορ, ήταν προδιαγεγραμμένη η επικράτηση στον β΄ γύρο.

-Αλλά, η μεθόδευση αυτή μπορεί να χαλάσει μόνο με μία αστάθμητη παράμετρο. Την υψηλή συμμετοχή των Καβαλιωτών στις εκλογές. Και στους δύο γύρους. Διότι, οι έμπειροι εκλογομάγειρες μπορούν να κινητοποιήσουν και να χειραγωγήσουν ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων, αλλά όχι την μεγάλη μάζα. Τα πράγματα, επομένως, είναι απλά. Αν επαναληφθούν τα υψηλά ποσοστά αποχής, ή τα χαμηλά συμμετοχής, των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, ο Δήμος Καβάλας θα έχει πάλι δήμαρχο της μειοψηφίας και μιας άλλης τοπικής ελίτ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ