• Πριν μερικά χρόνια, όταν περνούσε ο Δεκαπενταύγουστος, ο αριθμός των τουριστών στην Καβάλα έπεφτε κατακόρυφα. Βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμα κυκλοφορούν αρκετοί στην πόλη, αν και ο αριθμός είναι εμφανώς μικρότερος, σε σύγκριση με τον Ιούλιο και (πολύ περισσότερο) τον Αύγουστο.
  • Κερδίσαμε, δηλαδή, ένα μήνα επιπλέον τουριστικής περιόδου. Για την ακρίβεια άλλους δύο ακόμα, αφού οι τουρίστες έρχονται, πλέον, από τον Μάιο στην περιοχή. Είμαστε σε καλό δρόμο, καρντάσια, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, γιατί εχθρός του καλού…. είναι το καλύτερο.
  • Αφού άρχισε να γυρίζει το γρανάζι, μπορούμε να αισθανόμαστε αισιοδοξία. Τον χειμώνα που έρχεται πρέπει να οργανωθούμε και την επόμενη τουριστική περίοδο, να δείξουμε ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο στους επισκέπτες. Κάθε χρόνο, δηλαδή, να προοδεύουμε και να παρουσιάζουμε κάτι νέο, διαφορετικό, που θα κάνει θετική εντύπωση  στον τουρίστα.
  • Η Δήμητρα πρέπει να συντονίσει την «ομάδα», λοιπόν, για να υπάρξει μεγαλύτερη παραγωγή έργου και αποτέλεσμα. Τα μεγάλα εμπόδια είναι παρελθόν, η εμπειρία στη διοίκηση περισσότερη και η προοπτική καλύτερη. Η Δήμητρα και οι συνεργάτες της, δεν έχουν παρά να στρωθούν στη δουλειά και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.
  • Αν συνεχίσουν να ασχολούνται με τους διάφορους αντιπερισπασμούς από τους πολιτικούς αντιπάλους τους, θα χάσουν το δάσος, το δέντρο, τον μπούσουλα και… την μπάλα! Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να φθείρουν τη διοίκηση και η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει τη δική της, που είναι να παράγει έργο, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.
  • Για να βελτιωθεί κάποιος, πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του. Και από την καλόπιστη κριτική όσων είναι ψηλά στην εκτίμηση του. Και για να πετύχει τον στόχο, είναι αναγκαίο να έχει πλάνο, από το οποίο δεν πρέπει να παρεκκλίνει, ή να εγκαταλείψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ