-Εμείς, στην θέση του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, θα ζητούσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, να δώσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ που έχει κρατήσει ως «καβάντζα» η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το έργο στην γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, προκειμένου να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Ο δήμαρχος είπε, ότι για να πάρει την επιθυμητή εικόνα το στάδιο, θα χρειαστεί ένα χρηματικό πόσο γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

-Είναι ζήτημα επιλογής για την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας. Θέλει την γέφυρα, ή να αναβαθμίσει την μεγαλύτερη δημοτική αθλητική εγκατάσταση; Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Διότι, μετά από 6 έτη, από το ατύχημα, αποδείχτηκε άχρηστη η γέφυρα και μετά από 14 έτη εγκατάλειψης του παλιού νοσοκομείου, ανίκανες όλες οι διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου να αξιοποιήσουν το ακίνητο. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και το πρακτικό μυαλό. Είναι ανάγκη να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις στο δημοτικό στάδιο και χρειάζονται χρήματα. Τώρα! Όχι όταν είναι έτοιμες οι μελέτες.

-Αφού ο Θόδ. Μουριάδης δεν είναι πρόθυμος να το ζητήσει, θα ζητήσουμε εμείς από τον περιφερειάρχη να δώσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ στην διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), ή στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», για να κάνουν τα απαραίτητα έργα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Κι όταν έρθει η «θεία φώτιση» για το παλιό νοσοκομείο, να γίνει μία κυκλοφοριακή μελέτη που θα είναι προσαρμοσμένη στην σημερινή κατάσταση. Δηλαδή, στην διπλή κυκλοφορία στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Θα βρεθούν άλλα χρήματα, τότε, για την μελέτη και το έργο. Αλλά, ποιος μπορεί να προβλέψει σε πόσα έτη θα γίνει κάτι τέτοιο; Μακάρι να μη περάσουν 10-15 έτη ακόμα! Αν περάσουν, η λύση είναι η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου!

-Ο Θόδ. Μαρκόπουλος υποτίθεται πως στηρίζει τον Α.Ο.Κ. πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης. Επίσης, η άποψη του μετράει στον περιφερειάρχη. Ορίστε, Θόδωρε, είναι ευκαιρία να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον Α.Ο.Κ., πείθοντας τον Χρ. Τοψίδη να δώσει τα 5 εκατομμύρια της γέφυρας, για να γίνει το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ένα στολίδι. Ο Α.Ο.Κ. θα καθιερωθεί στις υψηλές επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και χρειάζεται ένα στάδιο στολίδι. «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή ρήση. Εάν ο Α.Ο.Κ. ανέλθει στην Super League, δεν φτάνει ένα καλοκαίρι για να γίνουν τα έργα στο δημοτικό στάδιο. Το καλοκαίρι του 2025 είναι κοντά.

-Αν ο Θόδ. Μουριάδης επιμείνει να γίνει η γέφυρα και να πάνε στο έργο αυτό τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα πάρει την απάντηση των Καβαλιωτών στις δημοτικές εκλογές του 2028. Δεν τον ενδιαφέρει να παρουσιάσει τότε την ανακαίνιση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» ως ένα μεγάλο έργο της δεύτερης θητείας του; Η Δήμητρα Τσανάκα του παρέδωσε ανακαινισμένο το «Βερούλειο» γήπεδο. Η ανακαίνιση, μάλιστα, έγινε με χρήματα του Δήμου Καβάλας. Να μη περιμένει ο δήμαρχος χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Η «δουλειά» πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Από την κεντρική διοίκηση, ο Δήμος Καβάλας μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου. Και για την αποθήκη του τελωνείου στο λιμάνι «απόστολος Παύλος». «Τι να την κάνει την αποθήκη του τελωνείου;», θα ρωτήσετε. Μπορεί να την μετατρέψει σε κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών, αντί να κατασκευάσει καινούργιο στο Περιγιάλι. Αφού ζητήσει την παραχώρηση χρήσης της αποθήκης για 40-50 έτη από το Υπουργείο εθνικής οικονομίας και οικονομικών. Υπάρχει πολύς χώρος στην αποθήκη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Έτσι, θα φύγει και το τελωνείο για το λιμάνι «Φίλιππος Β».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ