Το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής του Ωδείου «Νεάπολις», με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Γιούλη Αραμπατζόγλου, παρουσιάζει την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» δύο παραστάσεις με θέμα την αγάπη. Η πρώτη αφορά στο γνωστό παραμύθι «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος», στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από το τμήμα των νηπίων, ενώ στο πιάνο θα παίζει η Ελένη Τζιούτζιου και στη φλογέρα η Ελένη Δέλιου. Μία πριγκίπισσα παίζει με το χρυσό της τόπι, όταν αυτό πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι. Η πριγκίπισσα αρχίζει να κλαίει, όμως ένας βάτραχος της υπόσχεται να της το φέρει, αν η πριγκίπισσα τον αφήσει να φάει από το πιάτο της και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα το υπόσχεται, μα όταν ο βάτραχος βουτάει και της φέρνει το τόπι, αυτή φεύγει τρέχοντας. Όταν η πριγκίπισσα τρώει με την οικογένεια της, η πόρτα χτυπάει μία φορά και ακούγεται η φωνή του βατράχου. Η πριγκίπισσα κάνει πως δεν ακούει και αυτό επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Στην τρίτη φορά, ο βασιλιάς της λέει να ανοίξει. Ο βάτραχος της υπενθυμίζει τη συμφωνία κι εκείνη υποχωρεί και τον αφήνει να φάει από το πιάτο της. Ο βάτραχος ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα βάζει τα κλάματα, γιατί τη φοβίζει το κρύο δέρμα του βατράχου. Ο βασιλιάς της λέει ότι είναι μεγάλο κακό να πατάει τις συμφωνίες και ότι πρέπει να κάνει ό,τι υποσχέθηκε. Η πριγκίπισσα προσπαθεί να κλειδώσει τον βάτραχο έξω από το δωμάτιο της, μα ούτε αυτό πετυχαίνει. Ξαπλώνει και τον ανεβάζει στο κρεβάτι της. Ο βάτραχος τρεις φορές ζητάει από την πριγκίπισσα να τον φέρει πιο κοντά της. Τις δύο πρώτες φορές η πριγκίπισσα υπακούει. Στην τρίτη, όμως, χάνει την υπομονή της και τον πετάει στον τοίχο. Τότε, ο βάτραχος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και της εξηγεί ότι μία μάγισσα τον είχε καταραστεί και είχε γίνει βάτραχος και μόνο μία πριγκίπισσα μπορούσε να τον πάρει από το πηγάδι. Η πριγκίπισσα δέχεται να τον παντρευτεί και το πρωί η άμαξα του πρίγκιπα φτάνει στο παλάτι για να παραλάβει το ζευγάρι.
Η δεύτερη παράσταση αφορά στο έργο «Το κομμάτι, που λείπει συναντά το μεγάλο Ο», του Σελ Σίλβερστάιν. Ο μύθος της αναζήτησης και της ολοκλήρωσης που έχει συγκινήσει αναγνώστες κάθε ηλικίας. Όλοι μας ψάχνουμε την ολοκλήρωση μέσα από την αγάπη. Το ταξίδι είναι συνάμα πραγματικό και μεταφορικό, το τέλος αναμενόμενο, αλλά με μία συγκινητική μεταφορική διάσταση. Την ολοκλήρωση και την αγάπη θα τη βρούμε πρώτα μέσα μας. Το «Κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο», μιλά απλά και αληθινά γι’ αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά ελάχιστοι κατανοούμε και ακόμα λιγότεροι κάνουμε πράξη στη ζωή μας: η ολοκλήρωση και ευτυχία μας, είναι πρωτίστως μία προσωπική υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να μας την επιβάλει, ή ακόμα και να μας τη χαρίσει «έξωθεν». Και ίσως δεν γίνεται αλλιώς: για να συνυπάρξουμε κάποτε με κάποιον, ή κάτι, πρέπει πρώτα να υπάρξουμε σαν αυτοκαθοριζόμενες οντότητες…
Mετά το πέρας της παράστασης θα δοθούν στα παιδιά τα αναμνηστικά τους διπλώματα και θα απονεμηθούν βεβαιώσεις στις επιμορφούμενες δασκάλες, βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εξάμηνο βιωματικό-επιμορφωτικό σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής, με εισηγήτρια τη δασκάλα και μουσικό, Ελευθερία Παπαδημητρίου. Το Ωδείο «Νεάπολις» ευχαριστεί τους χορηγούς της παράστασης, τον πρότυπο παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό «Το μπλε μπαλόνι», το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “HIGHWAY”, το κατάστημα “MEDEQ” και την εταιρεία “ΥΔΡΩ-EC”, για την υποστήριξή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ