Δύο θερινά σχολεία στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας

0

Το Τμήμα Χημείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα, συνδιοργανώνει με το Ερευνητικό Κέντρο INES (Γαλλία) και το Πανεπιστήμιο της Lille, το 7ο διεθνές θερινό σχολείο (Summer School), από 26 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024, στον χώρο της πανεπιστημιούπολης Καβάλας, με θέμα: “International Summer School on photovoltaic Systems and Emerging technologies” (From mainstream silicon to disruptive organics/perovskites technologies).

Το θερινό αυτό σχολείο, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ενημερώνει για τις τελευταίες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Σχεδόν παράλληλα με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, το Τμήμα Χημείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης συνδιοργανώνει αυτή τη χρονιά με το Πανεπιστήμιο Σορβόννης της Γαλλίας, το πρώτο θερινό σχολείο με θέμα: “Bio-Ιnspired Molecules and Materials for Medicinal Applications and Sustainability” (από 1 έως 10 Ιουλίου 2024), επίσης στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας.

Το θερινό σχολείο ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την εισαγωγή και ανάπτυξη εφαρμογών των νανοϋλικών στον ιατρικό τομέα, με εφαρμογές νανοσυνθέσεων στο περιβάλλον (π.χ. φιλτράρισμα νερού), με την εφαρμογή πολυμερών στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία και την διενέργεια πειραματικών εφαρμογών. Για τα δύο θερινά σχολεία δήλωσαν συμμετοχή πλήθος ερευνητών, διδασκόντων και φοιτητών από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Λιθουανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ