Ο Δημήτρης Βρατίδης, μάγειρας του Aparto bistro café στην Καβάλα απέσπασε χάλκινο μετάλλιο και έπαινο σε δύο κατηγορίες στον 10ο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής, που διεξήχθη στις αρχές Μαρτίου 2017 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της παγκόσμιας ένωσης αρχιμαγείρων. Το πρώτο βραβείο κατέκτησε στην κατηγορία restaurant desert και με χρόνο προετοιμασίας σαράντα λεπτά, για το πιάτο spaghetti Halvah 24Κ. Πρόκειται για ένα πιάτο, το οποίο περιλάμβανε: σπαγγέτι από χαλβά σιμιγδαλένιο, με σάλτσα μαύρης σοκολάτας και νιφάδες χρυσού.

Το δεύτερο βραβείο ήταν στην κατηγορία modern greek cuisine (μοντέρνα ελληνική κουζίνα) με το πιάτο vine SARMA limmeta, το οποίο περιλάμβανε: ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, με σάλτσα lime και μους άνηθου.

Ο διεθνής διαγωνισμός μαγειρικής διοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κάθε δύο έτη και αποτελεί τη μεγάλη «γιορτή» των επαγγελματιών του κλάδου στην περιοχή. Στόχος του διαγωνισμού, είναι η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προβολή των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από πεντακόσιοι σεφ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τριάντα τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ