Έπειτα από τις αποτυχημένες προσπάθειες, λόγω της άκαμπτης στάσης της διοίκησης, η τριμερής συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα, φαίνεται ότι «άνοιξε την πόρτα», για την επιστροφή των εκατόν ογδόντα απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους στο εργοστάσιο της ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) στη Νέα Καρβάλη.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένα, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του γενικού γραμματέα, Ανδρέα Νεφελούδη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας και του σωματείου των εργαζομένων, που κατέληξαν σε συμφωνία για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Άλλωστε, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, μετά τις προσφυγές των πρώην εργαζομένων, που καλούν τη διοίκηση της ELFE, να αποκαταστήσει ηθικά, οικονομικά και επαγγελματικά τους απολυμένους.

Η συμφωνία προβλέπει τη συνέχιση της σχέσης εργασίας (αορίστου χρόνου) και τις ίδιες αμοιβές πριν την απόλυση, καθώς και την έναρξη διαπραγμάτευσης, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Να θυμίσουμε ότι, οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο, είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πρότεινε η διοίκηση της ELFE.

Όσα συζητήθηκαν το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στην τριμερή συνάντηση, θα επικυρωθούν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που συγκαλείται, κατά πάσα πιθανότητα, πριν τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ