- Από τις κινήσεις του επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», Βαγγέλη Παππά, αντιλαμβανόμαστε ότι η προεκλογική στρατηγική του εστιάζεται στον έλεγχο των δύο μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής, των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Όχι, βεβαίως, για να εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας, αλλά για να εξασφαλίσει μία εκλογική δύναμη, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.
- Αυτός ήταν ο στόχος της «ξεκάθαρης» θέσης που πήρε υπέρ των εργαζομένων της βιομηχανίας Λιπασμάτων που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και στο ζήτημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων, πρωτοστατώντας στη στήριξη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Επιχείρησε, μάλιστα, να βάλει απέναντι στους συμπολίτες που προαναφέραμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και προσωπικά τη δήμαρχο, τονίζοντας, σε κάθε ευκαιρία, την αλλαγή στάσης (σ.σ. «κωλοτούμπα») της δημάρχου.
- Σε ανταπόδοση της στήριξης που παρείχε στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα και των κατοίκων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, είναι η συμφωνία ένταξης στο ψηφοδέλτιο των πρωτοκλασάτων στελεχών τους (σ.σ. Θέμης Καλπακίδης και πιθανότατα Νίκος Βογιατζίδης). Δεν είναι καθόλου τυχαία, επομένως, η συνεργασία αυτή. Διότι, υπέρ του αγώνα των μελών της συντονιστικής επιτροπής κατά της όδευσης του αγωγού T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων, ήταν και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Γιατί, π.χ., ο Θ. Καλπακίδης δεν εντάχθηκε στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, του Θόδωρου Μουριάδη, ή του Άρη Βέρρου; Επειδή δεν του έκαναν πρόταση;
- Ο Βαγγέλης Παππάς γνωρίζει, πολύ καλά, ότι δεν έχει τύχη να «χτυπήσει στα ίσα» την Δήμητρα Τσανάκα στην πόλη της Καβάλας και ότι η νυν δήμαρχος δεν έχει μεγάλο «ρεύμα» στον πρώην Δήμο Φιλίππων, γι’ αυτό και στράφηκε προς τα εκεί, για να προλάβει τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του. Όμως, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και ο Κωστής Σιμιτσής με τη Δ.Ε. Φιλίππων την πρώτη περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου. Δηλαδή, υπάρχει, ακόμα, μία «απόσταση» μεταξύ του αστικού κέντρου της Καβάλας και της περιοχής των Φιλίππων, η οποία οφείλεται, κατά την άποψη μας, στην έντονη επιφύλαξη και καχυποψία θα λέγαμε, που αισθάνονται οι συνδημότες στη Δ.Ε. Φιλίππων απέναντι στους αστούς Καβαλιώτες.
- Σε καμία περίπτωση, οι Καβαλιώτες και η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, δεν θεωρούν τους συνδημότες στη Δ.Ε. Φιλίππων πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν έχει δίκιο ο Βαγγέλης Παππάς ότι: «Η εγκατάλειψη σ’ εκείνη την περιοχή του Δήμου Καβάλας είναι μεγάλη». Ας αναλογιστούν οι συνδημότες, που βρισκόταν η περιοχή επί εποχής Καποδιστριακού Δήμου Φιλίππων και που βρίσκεται σήμερα. Ο αρχαιολογικός χώρος εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το πηλοθεραπευτήριο αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ δρομολογήθηκε το πιο σοβαρό έργο, θεωρούμε, που θα δώσει οριστική λύση στην ύδρευση της περιοχής. Η σύνδεση του δικτύου με τις πηγές Βοϊράνης, από τις οποίες υδρεύεται η πόλη της Καβάλας.
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Δυνατό “μπάσιμο” του Βαγγέλη Παππά στους Φιλίππους, αλλά δεν αρκεί για να...