Στην Ελλάδα, από αρχαιοτάτων χρόνων, η οικογένεια ήταν «ιερό πράγμα». Ο τρόπος ζωής του νεοέλληνα άλλαξε, ωστόσο ορισμένες αξίες παραμένουν και αποτελούν «αναχώματα» απέναντι στον «οδοστρωτήρα» της παγκοσμιοποίησης και της διεθνοποίησης, που έχει ισοπεδώσει σχεδόν τα πάντα στη σύγχρονη εποχή. Ένα από τα «αναχώματα» αυτά είναι η οικογένεια, που βάλλεται και στην Ελλάδα, αλλά «αντιστέκεται» ακόμα. Ο ρόλος της, κυρίως στην προστασία των μελών που την απαρτίζουν, είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, θέλοντας να ενισχύσει τον ρόλο αυτό, σκέφτηκε να υλοποιήσει μία ενδιαφέρουσα παιδαγωγική δράση, η οποία συνδυάζει το παιχνίδι, την μάθηση και το κοινωνικό μήνυμα. Πρόκειται για ένα «παιχνίδι αναζήτησης θησαυρού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, με «επίκεντρο» τον δημοτικό κήπο Καβάλας.

Η δράση αυτή, ανέφερε ο Κώστας Μπαντίκος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διεξάγονται στα δημοτικά σχολεία και των πρωτοβουλιών, για την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία. «Μέσα από τη δράση αυτή, ευελπιστούμε ότι θα φέρουμε πιο κοντά τα παιδιά με τους γονείς και όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των συλλόγων που συμμετέχουν στην προσπάθεια, όπως ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρίες Νομού Καβάλας, ο σύλλογος τυφλών ατόμων, ο σύλλογος εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το ωδείο “Νεάπολις” και ο σύλλογος διατήρησης και ανάδειξης της λαϊκής κουλτούρας «Παραμυθάδες». Το «παρών» έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι, η Π.Ε. Καβάλας με χαρά υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, γιατί έχει σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και συνεχάρη τους διοργανωτές. «Οφείλουμε, στην πολύ κρίσιμη περίοδο που ζούμε, να διαφυλάξουμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχει η ελληνική οικογένεια», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ