Μία από τις δράσεις στις οποίες η Καβάλα πρωτοπορεί, είναι η λειτουργία του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών». Με «αφετηρία» και έδρα την πόλη, ο μορφωτικός αυτός φορέας, που υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος, κατάφερε να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Φέτος, τη διδακτική περίοδο 2017-2018 δηλαδή, προστέθηκαν στο δίκτυο κι άλλες πόλεις. Έτσι, εκτός από την Καβάλα, μαθήματα θα γίνονται και στις εξής πόλεις: Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Βέροια, Κοζάνη, Τρίκαλα, Τύρναβος, Ελασσόνα, Μουδανιά.

Με αφορμή την έναρξη της πέμπτης διαδοχικής διδακτικής περιόδου, οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων έδωσαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 συνέντευξη Τύπου. «Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» έχει σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ιδιότητας, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και της δράσης του, αλλά και τα πνευματικά ενδιαφέροντα του. Μέσα από τη συμμετοχή στις δράσεις του φορέα, επίσης, πετυχαίνει την κοινωνικοποίηση, δέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και αναπτύσσει πνεύμα συλλογικότητας», σημείωσε η Σοφία Χατζοπούλου, ιδρυτικό μέλος του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν, ακόμα, ο συντονιστής του προγράμματος στην πόλη της Δράμας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος για τη συνεργασία και εξέφρασε την ευχή να διευρυνθεί. Ο Κώστας Παπαδόπουλος είναι ο υπεύθυνος του παιδικού προγράμματος, που εντάχθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2017-2018 και από την επόμενη θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. Στα παιδιά, ηλικιών δημοτικού σχολείου, θα διδαχθεί δημιουργική γραφή, δηλαδή η αποτύπωση των σκέψεων και των συναισθημάτων του ατόμου πάνω σε μία κόλλα χαρτί, με υπεύθυνη διδασκαλίας τη φιλόλογο και δημοσιογράφο, Λυδία Ελιόγλου.

Τα υπόλοιπα πεδία γνώσης είναι: Η ψυχολογία-κοινωνιολογία, οι θεραπευτικές τεχνικές ψυχολογίας, η αυτογνωσία και η θεατρολογία. Τα μαθήματα θα γίνονται, σε δεκαέξι συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν, στο τέλος κάθε προγράμματος, βεβαιώσεις ετήσιας επιμόρφωσης. Εγγραφές γίνονται έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017 στην ηλεκτρονική σελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ