Την διαμαρτυρία τους προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εξέφρασαν οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου αποστέλλοντας την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως σύλλογος επαγγελματιών Νέας Περάμου εκφράζουμε την δίκαιη αγανάκτηση και την απόγνωση του συνόλου των μελών μας, αλλά και των χιλιάδων κατοίκων και παραθεριστών. Οι συνεχόμενες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελευθερών (Νέα Πέραμος, Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθεραί), δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων και των τουριστικών καταλυμάτων. Επιπλέον, πολλοί επαγγελματίες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία λόγω της καταστροφής ευπαθών προϊόντων, αλλά και βλαβών στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Στην ίδια δυσμενή θέση βρίσκονται και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, οι οποίοι υπό αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες υπόκεινται σε πολύωρες έως ολονύκτιες διακοπές ρεύματος.

Καταγγέλλουμε τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και κάθε άλλο υπεύθυνο γι’ αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουμε στην περιοχή μας. Σημειώνεται ότι, η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, δεν έχει συνοδευτεί από τα απαραίτητα έργα υποδομής και τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, παρόλο που όλοι οι επαγγελματίες πληρώνουν αδρά τις υπηρεσίες παροχής ρεύματος, όπως όλοι γνωρίζουν.

Κάνουμε έκκληση οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, με σκοπό την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου, να ΜΗ γίνονται τα Σαββατοκύριακα, καθώς και σε ώρες αιχμής των καταστημάτων. Καλούμε επίσης τον δήμο Παγγαίου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, που ως αρμόδιοι φορείς έχουν την δυνατότητα παρέμβασης προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και το Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, να σταθούν αρωγοί στην διαμαρτυρία μας αυτή.

Τέλος, επιφυλασσόμαστε για την χρήση κάθε ένδικου και νόμιμου μέσου, σε περίπτωση που συνεχιστεί η οικονομική ζημία των μελών μας από την καταστροφή των ευπαθών προϊόντων, αλλά και την καταστροφή του μηχανολογικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ