Αυξημένος κατά 70.000 ευρώ, περίπου, είναι ο προϋπολογισμός του έτους 2020 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, όπως παρατήρησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», Δήμητρα Τσανάκα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019. Ρώτησε να μάθει, συγκεκριμένα, γιατί ενώ οι παραγωγές που θα υλοποιήσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την τρέχουσα θεατρική περίοδο είναι λιγότερες, στον προϋπολογισμό του έτους 2020 οι δαπάνες είναι περισσότερες. «Θα κάνουμε κάτι μεγάλο και δεν το γνωρίζουμε. Τι ακριβώς συμβαίνει;», είπε.

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σωκράτης Μποζούδης, ο οποίος ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2020, δεν απέχει πολύ από εκείνο του έτους 2019. «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δεν χρωστάει χρήματα σε κανένα. Μάλιστα, κινούμαστε πολύ προσεκτικά μέσα στο στενό οικονομικό πλαίσιο που έχουμε να διαχειριστούμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία μικρή οικονομική υπέρβαση στην παραγωγή «Γυάλινος κόσμος». Θύμισε, ακόμα, ότι εντός του 2020, θα λήξει η διάρκεια της τριετούς προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από τον Δήμο Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει αναβαθμίσει οικονομικά και καλλιτεχνικά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Ο Δήμος Καβάλας «ματώνει» για να χρηματοδοτεί τα Νομικά του Πρόσωπα. Γι’ αυτό, ζητώ περισσότερη σύνεση στις δαπάνες», ανταπάντησε η Δ. Τσανάκα.

Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση ψηφίσματος του σωματείου εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) Νομού Καβάλας, για τη στήριξη του βασικού αιτήματος των συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου. «Είμαστε υπερήφανοι για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα τους λειτουργούμε «κόβοντας» από παντού πόρους. Θα συναντηθούμε οι επικεφαλής των παρατάξεων, για να συνδιαμορφώσουμε μία ρεαλιστική πρόταση, την οποία θα αποστείλουμε στο αρμόδιο Υπουργείο, στην Π.Ε.Δ. (σ.σ. Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και στην Κ.Ε.Δ.Ε. (σ.σ. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), διότι το πρόβλημα αφορά όλους τους Δήμους της χώρας», είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. Στη συνεδρίαση επρόκειτο να επαναληφθεί η συζήτηση, για την αναπροσαρμογή των τελών στον τομέα καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ