ΔΗ.Κ.Ε. Θάσου: Η θεατρική ομάδα διασκεύασε και παρουσιάζει διηγήματα του Άντον Τσέχωφ

0

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Φιλιώ, η Μικρασιάτισσα», επανέρχεται η δυναμική θεατρική ομάδα της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) με νέα παράσταση, σε σκηνοθεσία της Αμάντα Καταρτζή. Πρόκειται για διηγήματα του Άντον Τσέχωφ (φωτογραφία), τα οποία ο Νηλ Σάιμον μετέτρεψε σε θεατρικά κείμενα, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η θεατρική ομάδα τα διασκεύασε και παρουσιάζει μερικά από αυτά: Έναρξη, Αφήγηση, Το φτέρνισμα, Απ’ έξω απ’ έξω, Το λαχείο, Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, Αρμένικη βύζιτα, Το δώρο, Επίλογος.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το έργο αποτελείται από «σκετσάκια» που «δένονται» μεταξύ τους, όπου οι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός, Άντον Τσέχωφ, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, παντοτινοί και αγέρωχοι, με όλα τα λάθη τους, τους καημούς και τα πάθη τους, παραδομένοι από τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα στο μελαγχολικό μας χαμόγελο, στο δάκρυ μας, αλλά και στο γέλιο μας, ντυμένοι με τον μανδύα του ειρωνικού χιούμορ, του Αμερικάνου Νηλ Σάιμον.

«Βότκα Μολότοφ»

Σκηνοθεσία-επιλογή μουσικής: Αμάντα Καταρτζή

Σκηνικά-κουστούμια: Αναστάσιος Μπίλιας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): ΦΑΝΗ AΓΓEΛOΠOYΛOY, ΑΓΓΕΛΟΣ ΓIANNOΠOYΛOΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΚAΛOYΔH, ΕΛΕΝΗ KAKHPAKH, ΑΜΑΝΤΑ KATAPTZH, ΜΑΡΙΑ MΠAΞEBANAKH, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΑΣ, ΜΑΡΟΥΛΑ ΣAΛONIΔOY, ΖΩΗ ΣIΣKOY, ΣΥΜΕΩΝ ΣΩTHPIOY, ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩTIAΔHΣ.

Παραστάσεις: 8 με 11 Μαΐου 2023 (ώρα έναρξης 9μ.μ., ώρα προσέλευσης 8:45μ.μ.). Για κρατήσεις θέσεων 6946 506 997.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ