Το αίτημα των κατοίκων της Κεραμωτής και του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για την κατασκευή ενός καινούργιου λιμανιού, που θα απαλλάξει τον οικισμό από το κυκλοφοριακό φορτίο όσων διέρχονται προς και από το νησί της Θάσου, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης. «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή του Νέστου, την Θάσο και όλη την Περιφέρεια δρομολογείται, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα, αναφερόμενος στο πρώτο βήμα για την κατασκευή του έργου, που είναι η μελέτη. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, πριν από λίγες ώρες δημοσιεύτηκε στην ευρωπαϊκή εφημερίδα, η προκήρυξη της μελέτης για την δημιουργία του νέου βόρειου κρηπιδώματος και της σύνδεσης του με το οδικό δίκτυο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για την συνεργασία, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργο Κυπραίο και τους αντιπεριφερειάρχες, γιατί ο καθένας συνέβαλε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Με την τουριστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή και η Θάσος, πρέπει να εξετάσουμε πως θα διευκολύνουμε να υπάρχει ασφάλεια στην μετάβαση του ενός εκατομμυρίου και πλέον επισκεπτών προς το νησί της Θάσου. Το έργο αυτό, θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός ήπιου αστικού περιβάλλοντος, που θα διευκολύνει την τουριστική ανάπτυξη. Θα διαθέσουμε ποσό άνω του 1.340 χιλιάδων ευρώ και με αυτό, η διοίκηση μας δρομολογεί μία σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Κεραμωτής», ανέφερε ο Χρ. Τοψίδης.

Ο δήμαρχος Νέστου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κύριο Τοψίδη, τον κύριο Μαρκόπουλο και όσους έχουν εμπλακεί σε ένα τόσο σημαντικό έργο σύνδεσης με την Θάσο, που έχει καταστεί η τουριστική «ναυαρχίδα» της Περιφέρειας μας. Η τουριστική ανάπτυξη δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην Κεραμωτή, έχει γίνει προορισμός και στο άμεσο μέλλον, θα φιλοξενεί μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Αυτό είναι ένα έργο που έρχεται από το μέλλον. Πριν φτάσουμε σε κατάσταση δυσφήμισης, ερχόμαστε να συνεργαστούμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Ο στόχος μας βρήκε ευήκοα ώτα στον κύριο Τοψίδη, που έχει όραμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Θέλω να ευχαριστήσω για την συμβολή του και τον κύριο Μαρκόπουλο».

Δηλώσεις έκαναν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής. Ο Αλ. Ιωσηφίδης τόνισε: «Είμαστε μία διοίκηση της συνεργασίας με τους δημάρχους, έχουμε εδώ έναν εξαιρετικό δήμαρχο, τον Σάββα Μιχαηλίδη, με εξαιρετικό έργο. Το ίδιο θα πράξουμε και στον Δήμο Καβάλας. Δεν ήρθαμε για να κάτσουμε ήσυχα, αλλά για να ανεβάσουμε την Περιφέρεια ψηλότερα. Αυτό θα το πετύχουμε με τις συνεργασίες». Ευχαριστίες για την εξέλιξη της δρομολόγησης λύσης στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κεραμωτής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κεραμωτής, Παναγιώτης Δουκαλιάνος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εντυπωσιακή μείωση των κουνουπιών κατά την φετινή θερινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ