– «Τα στελέχη της δημοτικής αρχής φαίνεται πως δεν κατανοούν πως λειτουργεί η επιχειρηματικότητα και πως προσελκύονται οι επενδύσεις», αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας», στο τελευταίο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, με θέμα την αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» από τον Δήμο Καβάλας.
– Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν είναι να προσελκύει επενδυτές και επενδύσεις, αλλά να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και να προβάλει τον τόπο σε κάθε ευκαιρία.
– Για να έρθει κάποιος επενδυτής και να επενδύσει στην πόλη, ή στο Δήμο Καβάλας, δεν αρκεί μία πρόσκληση από τη δημοτική αρχή. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, τους οποίους πρέπει να σταθμίσει ο επενδυτής, για να πάρει την απόφαση και να υλοποιήσει την επένδυση.
– Γιατί ο Δήμος Καβάλας να ετοιμάσει επιχειρηματικό πλάνο και οικονομοτεχνική μελέτη, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», όταν ο στόχος είναι, να γίνει η έκταση αυτή ένα μεγάλο «μητροπολιτικό πάρκο»;
– Γιατί να κατασκευάσει ο Δήμος Καβάλας υποδομές ήπιας τουριστικής χρήσης μέσα σε ένα μητροπολιτικό πάρκο; Υπάρχουν σε μητροπολιτικά πάρκα άλλων σύγχρονων πόλεων τουριστικές υποδομές;
– Η (οργανωμένη) παραλία του Περιγιαλίου είναι μία τουρισιτκή υποδομή, η οποία αποφέρει κάποια έσοδα στο Δήμο Καβάλας. Όμως, δεν γίνεται να κατασκευαστούν, για παράδειγμα, χώροι άθλησης και ποδηλατόδρομος εντός του μητροπολιτικού πάρκου και ο Δήμος Καβάλας να έχει έσοδα από τις υποδομές αυτές.
– Αν ο Μάκης Παπαδόπουλος εννοεί τουριστικές υποδομές ήπιας χρήσης τις καφετερίες και τα μπαράκια, δεν συμφωνούμε να μετατρέψουμε και το μητροπολιτικό πάρκο σε μία ακόμα «πιάτσα» για καφέ και ποτό στην πόλη.
– Εάν ο ελληνικός στρατός επιθυμεί να κατασκευάσει μία πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο δικό του οικόπεδο, τότε ας προχωρήσει με δικό του επιχειρηματικό πλάνο και δική του οικονομοτεχνική μελέτη.
Και όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας, μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο θα υπάρχει ένα μεγάλο καταπράσινο πάρκο, «πνεύμονας» πρασίνου και αναψυχής για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης.
– Επομένως, δεν φέρνουν την αναβάθμιση μιας περιοχής μόνο οι τουριστικές υποδομές και επενδύσεις. Ακόμα κι ένα μητροπολιτικό πάρκο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να γίνει «πόλος» ανάπτυξης ενός υποβαθμισμένου τόπου.
– Άλλωστε, γιατί ο ελληνικός στρατός να παραχωρήσει στο Δήμο Καβάλας μία έκταση (που δεν του ανήκει πλέον), εάν πρόκειται να την εκμεταλλευτεί για τουριστικό σκοπό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ